Kes­ki­vii­kon ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 590 uutta ko­ro­na­ta­paus­ta, Län­si-Poh­jan sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä neljä

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on neljä uutta koronavirustartuntaa.
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on neljä uutta koronavirustartuntaa.
Kuva: Jussi Leinonen

14.08 Viisi uutta tartuntaa Lapin sairaanhoitopiirissä

Lapin sairaanhoitopiirissä on löytynyt viisi uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen.

Kaksi tartunnoista on Pyhätunturilta, toinen niistä ulkopaikkakuntalaisen näytteestä. Kaksi tartuntaa on Kolarissa. Yksi tartunta on löydetty Luostolta ulkopaikkakuntalaisella.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broaksen mukaan hiihtolomat näkyvät jo. Noin 30 prosenttia testeissä käyneistä on sairaanhoitopiirin ulkopuolelta.

Lisäksi viidestätoista viimeisimmästä tartunnasta viisi on sairaanhoitopiirin ulkopuolelta.

11.26 SAAK siirtyy etäopetukseen

Saamelaisalueen koulutuskeskus siirtyy koronaviruksen takia varotoimenpiteenä etäopetukseen viimeistään 1.3.2021.

Tietyt alat siirtyvät etäopetukseen mahdollisuuksien mukaan jo kuluvan viikon aikana. Etäopetus jatkuu 28.3.2021 asti. Oppilaitoksen henkilökunta työskentelee etänä työtehtävän niin mahdollistaessa.


12.03 Suomessa 590 uutta koronatapausta

Suomessa on raportoitu 590 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 315 tartuntaa, mikä on 1 124 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 527 tartuntaa. Tämä on 739 enemmän kuin edeltävien seitsemän vuorokauden aikana.

Yhteensä koronatartuntoja on todettu Suomessa nyt 55 122.


10.00 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on eilisen jälkeen todettu neljä uutta koronavirustapausta.

Tapausmäärien vähenemisestä huolimatta sairaanhoitopiiri suosittelee huolehtimaan tarkasti koronaturvatoimista. Myös sosiaalisten kontaktien määrä tulee pitää mahdollisimman pienenä.

Epidemiatilanne heikkenee koko ajan Etelä-Suomessa. Ilmaantuvuus kahdessa viikossa Uudellamaalla on 209/100 00, Norrbottenissa n. 400/100 000, Länsi-Pohjassa 35/100 000.

Koko Suomen ilmaantuvuus on 105/100 000/14 vrk.

Länsi-Pohjassa sairaalahoidon kapasiteetti on hyvin rajallinen. Epidemiatilanteen paheneminen tulee johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan estää ennakoinnilla.

Viikolla 10 on Meri-Lapin hiihtoloma. Vuosi sitten keväällä laajoja tartuntaketjuja levisi tunturikeskuksista eri puolelle Suomea. Taskilan mukaan on erittäin tärkeää harkita miten hiihtoloman viettää ja miten pystyy noudattamaan koronaturvatoimia sen aikana.

Epidemian paheneminen näkyy Etelä-Suomessa sairaala- ja tehohoidon kasvuna. Samalla herkemmin leviävien muunnosvirusten määrä tapauksista on nopeasti noussut.

Rokotukset etenevät

Rokotukset etenevät kunnissa sitä mukaa kuin rokotteita saadaan. Kunnat tiedottavat rokotusasioista internet-sivuillaan.

Kaikki halukkaat tulevat saamaan rokotteen oman ikä- tai riskiryhmän mukana. Rokotusvuorojen kyselyä tulee välttää, koska se ruuhkauttaa tällä hetkellä terveydenhuoltoa turhaa.

Omaa vuoroa voi odottaa rauhassa tiedottamista seuraten.