Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Tilaajille

Ker­ros­ta­lon il­man­vaih­to­vent­tii­le­jä ei pidä tukkia, vaikka kylmä pu­hal­lus är­syt­täi­si – vent­tii­lien tuk­ki­mi­nen voi ai­heut­taa huonoa si­sä­il­maa ja vetoa naa­pu­ris­sa

Koneellisen ilmanvaihdon säätäminen tulisi jättää ammattilaisen hoidettavaksi.

LVI-asentaja Arttu Pehkonen mittaa poistoilmaa katossa olevasta venttiilistä. Venttiilinsäätömittari kertoo ilman virtauksen määrän.
LVI-asentaja Arttu Pehkonen mittaa poistoilmaa katossa olevasta venttiilistä. Venttiilinsäätömittari kertoo ilman virtauksen määrän.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Syksyn myötä kylmenevä ulkoilma saattaa tuntua myös kerrostaloasunnon sisällä. Ikkunoiden korvausilmaventtiileistä puhaltava kylmä ilma saa helposti aikaan vetoisen ja kylmän tunteen.

Vanhemmissa kerrostaloissa ilmanvaihto tapahtuu useimmiten koneellisella poistoilmanvaihdolla. Kiinteistöliiton energia- ja ilmastointiasioiden johtavan asiantuntijan Petri Pylsyn mukaan korvausilmaventtiileitä ei saa tukkia. Joissakin korvausilmaventtiileissä on kesä- ja talviasennot.