kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kemissä ri­vi­ta­lo­asun­non par­vek­keel­la tu­li­pa­lon sy­tyt­tä­neel­le mie­hel­le van­keut­ta

Kemissä rivitaloasunnon parvekkeella tahallaan tulipalon sytyttänyt mies tuomittiin vankeusrangaistukseen Lapin käräjäoikeudessa.

Mies oli sytyttänyt asunnon parvekkeella olleen muovikorin palamaan. Osa parvekkeella olleesta irtaimesta paloi käyttökelvottomaksi ja myös asunnon ulkovuori mustui. Palo ei päässyt leviämään laajemmalle, sillä paikalle soitettu pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan.

Oikeus katsoi, että mies oli todennäköisesti aikonut sytyttää tuleen asunnon, jonka omistajan kanssa hänellä oli ollut riitaa. Mies oli kuitenkin erehtynyt asunnosta.

Tuhotyön lisäksi käräjäoikeus tuomitsi miehen myös muista rikoksista. Mies oli kuljettanut henkilöautoa oikeudetta ja uhkaillut esitutkinnassa todistajana ollutta. Lisäksi hänet tuomittiin putkihaulikon ja kahden siihen sopivan patruunan hallussapidosta.

Teot tapahtuivat vuosina 2019–2021.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.