Ke­min­maa­lai­nen Teija Holappa vaihtoi am­mat­tia kyp­säl­lä iällä ja perusti oman lei­po­mo-kah­vi­lan

Hienoa, että koronaviruksen aikanakin syntyy uusia yrityksiä. Teija Holappa aukaisi Laurilassa Väylätiellä kahvila-, pitopalvelu- ja kotileipomoyrityksensä vajaa pari viikkoa sitten.
Hienoa, että koronaviruksen aikanakin syntyy uusia yrityksiä. Teija Holappa aukaisi Laurilassa Väylätiellä kahvila-, pitopalvelu- ja kotileipomoyrityksensä vajaa pari viikkoa sitten.
Kuva: Jouni Valikainen

Keminmaassa asuva Teija Holappa vaihtoi ammattia kypsällä iällä. Noin kolmekymmentä vuotta bingoalalla työskennellyt Holappa lähti ammattiopisto Lappiaan opiskelemaan leipuri-kondiittoriksi marraskuussa 2017 ja valmistui ammattiin joulukuussa 2019. Vajaa kaksi viikkoa sitten hän avasi Laurilaan Väyläntielle yhdistetyn kotileipomon, pitopalvelun ja kahvilan.

– Minä haluan työskennellä eri ihmisten kanssa ja asiakaspalvelu on oma alani. Leipomisesta olen pitänyt aina ja opiskelu Lappiassa toi varmuutta tekemiseeni. Tällä alalla riittää aina opiskeltavaa ja työ on siihen yksi keino, Teija Holappa sanoo.

Vaikka Holappa pitää maanantaisin ja tiistaisin liikkeensä kiinni, niin oven takana käy asiakkaita.

– Tämä rouva halusi hedelmäkakun ja sellainen löytyi jääkaapista. Pidämme maanantaisin ja tiistaisin leipomapäivän, jolloin valmistamme tilatut leivonnaiset ja tiskillekin pitää saada tavaraa asiakkaita varten. Jo nyt meidän voisilmäpullat ovat saaneet asiakkailta kiitosta.

Vaikka Holapan liike on ollut auki vasta vähän aikaa, niin mielessä vilkkuu jo tulevaisuuden suunnitelmia.

– Uskon, että jo puolen vuoden kuluttua minulle on tullut selkeä kuva toiminnan kannattavuudesta. Ihmiset oppivat tässä ajassa löytämään paikan ja tuotteemme. Lauantaisin leivomme täällä rieskaa ja ensi kesänä asiakkaat pääsevät nauttimaan kahvia pullan kera terassille, jonka aiomme rakentaa kahvilan yhteyteen, Teija Holappa kertoo.