Kemin sa­ta­maan avat­tiin re­mon­toi­tu kun­to­sa­li – myös uusi seura on pe­rus­teil­la

Sataman hallituksen puheenjohtaja Jukka Ikäläinen (vas.) ja nyrkkeilyn ammattilaissarjan Euroopan mestari Amin Asikainen avasivat juhlavasti kuntosalin.
Sataman hallituksen puheenjohtaja Jukka Ikäläinen (vas.) ja nyrkkeilyn ammattilaissarjan Euroopan mestari Amin Asikainen avasivat juhlavasti kuntosalin.
Kuva: Jouni Valikainen

Kemin satamassa on tarjolla sekä hengen että ruumiin kulttuuria. Kemi-Tornion merimieskirkon yhteyteen avattiin uusi kuntosali. Kuntosalilla on muun muassa nyrkkeilysäkki ja muita voimailuun liittyviä välineitä.

Kuntosalin avajaisissa oli mukana menestyneitä urheilijoita. Avajaisnauhan saivat katkaista ammattilaisnyrkkeilyn keskisarjan Euroopan mestari Amin Asikainen ja entinen Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni ja Kemin Sataman hallituksen puheenjohtaja Jukka Ikäläinen. Taustajoukoissa olivat mukana muun muassa nyrkkeilyn olympiahopeamitalisti Reima Virtanen sekä satamassa töissä oleva ja ammattilaiskehissä viihtyvä Kemin kivinyrkki Henri Kekäläinen ja hänen valmentajansa Markku Rautio. Rautio ja Asikainen ovat tuttuja jo 1980-luvulta asti..

Kuntosalihankkeen puuhamiehenä on toiminut Kemin sataman toimitusjohtaja Rautio.

– Kemin satamassa osa tekee fyysisesti vaativia töitä ja osa istumatöitä. Molemmille ryhmille liikunnalla on edullisia vaikutuksia. Vuoden 2020 alusta Kemin Satama on järjestänyt henkilöstölle kerran viikossa ohjatun kuntonyrkkeilytunnin. Tämä liikuntamuoto on ollut työntekijöiden kesken suosittua, Markku Rautio kertoo.

Salin rakentamisessa on ollut mukana sataman omaa henkilökuntaa.

-

– Nyt avattava Satama Gym on myös osoitus siitä, kuinka helppoa on järjestää lihaskuntoa kehittävä taukotila, mikäli vain tahtoa löytyy.

Tilaan on tuotu ja lahjoitettu omia kuntovälineitä, nyrkkeilysäkki ja käsipainoja muuta toimintaa tukevaa välineistöä. Samassa rakennuksessa oleva Merimieskirkko on ollut mukana projektissa.

Sali tulee olemaan käytössä kaikille satama-alueella työskenteleville ja se on avoinna myös vuositasolla 400-500 laivan kansainväliselle merimieshenkilöstölle.

– Uskon vakaasti, että maailmalla tämän salin avaamisen jälkeen tulee kiertämään tarina merimiesten keskuudessa, että Kemissä on Satama Gym, jossa on jopa nyrkkeilysäkki, Rautio sanoo.

Kuntosali on käytössä 24 tuntia vuorokaudessa  vuoden jokaisena päivänä.

-

Kemin Satama Oy:n henkilöstöltä on lähtenyt patentti- ja rekisterihallitukselle perustamisasiakirjan Voimistelu- ja urheiluseura Kemin Sataman Urheilijat ry:n perustamisesta.

Seuran tarkoituksena on ensisijaisesti edistää Kemin Sataman alueella työskentelevien henkilöiden ja heidän perheittensä urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta sekä terveitä elämäntapoja. Yhdistyksen jäseneksi voi tulla myös Kemin Sataman ulkopuoliset tahot.

– Tulevaisuudessa on mahdollista, että seura liittyy johonkin valtakunnalliseen lajiliittoon. Tässä vaiheessa se ei ole ajankohtaista, Markku Rautio kertoo.