Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Kemin Kino vuok­ra­si entisen Bar Bran­kik­sen huo­neis­ton – Forenom jatkaa Hotelli Pa­lo­mes­ta­rin ti­lois­sa

Johanna ja Juha Åhman remontoivat Bar Brankkiksesta kahvila- ja drinkkibaarin elokuvateatterin yhteyteen.
Johanna ja Juha Åhman remontoivat Bar Brankkiksesta kahvila- ja drinkkibaarin elokuvateatterin yhteyteen.
Kuva: Jouni Valikainen

Kemin VPK-säätiö on löytänyt uudet vuokralaiset Hotelli Palomestari oy:n aiemmin vuokraamiin tiloihin. Kemin Kino oy vuokrasi säätiöltä entiset Bar Brankiksen käytössä olleet tilat ja kalustettujen asuntojen tarjoaja Forenom Palomestarin hotellitilat. Hotelli Palomestari oy teki syksyllä konkurssin.

Kemin Kinon yrittäjien Johanna ja Juha Åhmanin loppuvuosi tulee olemaan kiireinen. Entinen Brankis saa kokonaan uuden ilmeen ennen kuin se avataan yleisölle. Se tulee jatkossa palvelemaan asiakkaita kahvilana ja drinkkibaarina ja yksityistilaisuuksien pitopaikkana.

– Piirustukset ovat minulla päässä ja Juha alkaa toteuttaa niitä. Remonttia varten palkataan ainakin yksi ulkopuolinen remonttimies. Käytämme mahdollisimman paljon muita alueen yritysten palveluita ja tarvikkeet ostamme paikallisilta yrityksiltä. Saunapuoli ja kabinetti pistetään kuntoon vielä marraskuun aikana. Kahvilan ovet on tarkoitus avata vuoden loppuun mennessä, Johanna Åhman sanoo.

Kemin Kino ja Hotelli Palomestari tekivät yhteistyötä elokuva-asiakkaiden kanssa jo aiemmin. Kinopirtin kolmossaliin pystyi tilaamaan baarista näytökseen esimerkiksi alkoholijuomia, kun kyseessä oli K-18 elokuva.

– Tämä on tavallaan jatkumoa jo alkaneelle toiminnalle, jota olemme kehittäneet vielä eteenpäin. Kun tällainen tilaisuus tulee, niin eihän sitä voi olla käyttämättä. Se voisi kaduttaa, jos ei kokeilisi homman toimivuutta, Juha Åhman kertoo.

Vielä nimeämätön paikka toimii iltakahvilana. Se on auki niinä iltoina, milloin Kinopirtissä esitetään elokuvia. Se tarkoittaa, että kahvila on kiinni ainoastaan kahtena päivänä vuodessa eli joulu- ja juhannusaattona.

Onnistuneeseen elokuvailtaan voisi kuulua sauna, kahvila ja tietenkin itse elokuva.

– Haluamme, että elokuvaillasta tulisi elämyksellinen  tapahtuma. Ennen elokuvaa ja elokuvan jälkeen voi istahtaa hetken kahvilassa kahvikupin tai drinkin kera. Pientä purtavaakin tulee tarjolle, Johanna Åhman sanoo.

Kahvila/drinkkibaarin pitäminen onnistuu samalla työporukalla, joka hoitaa myös elokuvia. Lisätyövoimaa palkataan yhdestä kahteen henkilöä.

Forenom jatkaa perinteisen Hotelli Palomestarin tiloissa majoitustoimintaa.
Forenom jatkaa perinteisen Hotelli Palomestarin tiloissa majoitustoimintaa.
Kuva: Jouni Valikainen

Hotelli Palomestarin toiminta jatkuu Forenom Aparthotel Kemi nimellä. Pohjoismaiden johtava yritysmajoittaja aloitti vuokraustoiminnan jo viime viikolla, kun kaksi kerrosta avattiin asiakkaille.

– Loput kerrokset avaamme marraskuun aikana, kun olemme saaneet päivitettyä huoneet Forenomin vaatimusten mukaisiksi. Mitään isoja remontteja huoneissa ei tarvitse tehdä. Varustamme huoneet jääkaapilla, mikroaaltouunilla, kahvi- ja teekeittimillä sekä astiastolla, Forenomin projektipäällikkö Eelis Pihlajaniemi  kertoo.

Huoneistohotellissa on kaikkiaan 32 huonetta ja 55 vuodepaikkaa, yhden henkilön huoneista kolmen henkilön huoneisiin.

Majoitukselle on kysyntää etenkin nyt, kun Metsä-Fibren tehdashanke on tuonut Kemiin paljon työntekijöitä muilta paikkakunnilta.

– Aparthotel Kemi toimii normaalina hotellina, mutta soveltuu hyvin myös pidempiaikaisiin majoituksiin. Metsä-Fibrellä työskentelevät firmat on yksi kohderyhmämme muiden yritysten sekä vapaa-ajanmatkaajien  ohella, Pihlajaniemi sanoo.

Huoneiden varustuksen ansiosta vuokralaiset voivat valmistaa pientä purtavaa omassa huoneessaan. Alakerrassa sijaitseva kahvila voisi mahdollisesti toimia jatkossa aamupalapaikkana.

– Olemme viritelleet yhteistyötä kahvilayrittäjän kanssa, mutta mitään sopimuksia emme ole vielä allekirjoittaneet. Mahdollinen yhteistyösopimus tukisi molempien yritysten toimintaa, Eelis Pihlajaniemi uskoo.

Hotelli Palomestari ehti toimia Kemin keskustassa nykyisen kävelykadun varrella yli 30 vuotta.

– ’Olemme iloisia saadessamme jatkaa perinteisen kohteen toimintaa ja tuoda siihen omia, toimivaksi todettuja palveluita kuten koodilukot sekä yritysmajoitukseen erikoistuneet palvelumme. Toivotamme myös kemiläiset tervetulleiksi tutustumaan uudistuneeseen kohteeseen, Forenomin aluepäällikkö Mika Hänninen sanoo.

Taustaa

Forenom

Forenom on vuonna 2000 Suomessa perustettu Pohjoismaiden johtava yritysmajoittaja ja kalustettujen asuntojen tarjoaja.

Valikoimaan kuuluu yli 7800 kalustettua asuntoa, huoneistohotellia ja hostellihuonetta

Yrityksen kohteissa nukutaan vuosittain yli miljoona yötä.

Suomessa Forenom tarjoaa majoitusratkaisuja 80 paikkakunnalla.

Kemissä Forenomilla on tarjolla Forenom Aparthotel Kemin lisäksi useita kalustettuja asuntoja.