Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kemin kau­pun­gin­teat­te­ril­le lisää tilaa Val­ta­ka­dul­ta – mah­dol­li­nen uu­dis­ra­ken­nus si­jait­si­si lähellä VPK:n kort­te­lis­sa

Kemin kaupunginteatteri toimii tällä hetkellä useassa paikassa, muun muassa Kemin Pirtillä.
Kemin kaupunginteatteri toimii tällä hetkellä useassa paikassa, muun muassa Kemin Pirtillä.
Kuva: Pauli Järvinen

Kemin kaupunginteatteri aikoo vuokrata lisätilaa Valtakatu 16:sta sijaitsevasta rakennuksesta, jossa on viimeksi toiminut lastentarvikeliike. Tyhjillään olevissa tiloissa on kahdessa kerroksessa yhteensä 663 neliötä. Kaupunginhallitus myönsi teatterille maanantain kokouksessaan luvan vuokrata tilat määräajaksi. Vuokrasopimusasia valmistellaan yhteistyössä tilapalveluiden kanssa kuntotutkimustulosten valmistuttua.

Valtakatu 16:sta on tarkoitus sijoittaa harjoitussalin lisäksi puvuston ja tarpeiston valmistukset varastoineen, kampaamo, arkisto, tilat äänen ja kuvan editointiin sekä varastotilaa huonekaluille ja tekniikalle. Rakennuksen omistaja teettää siihen tarvittavat kuntokartoitukset. Vuokrapyyntö yksityisomistuksessa olevasta rakennuksesta on 2 728 euroa kuukaudessa sisältäen vesimaksun ja kaksi autopakkaa.

Kaupunginvaltuusto päätti jo viime keväällä myöntää lisätilat, mutta asia jäi kuitenkin odottamaan tilakysymyksen kokonaisratkaisua, eikä lupaa tullut kuin Penttilässä sijaitsevan harjoitushuoneen vuokraamiseen.

Tavoitteena on, että uudisrakennus toimisi myös konserttisalina ja kaikille mahdollisille ryhmille vuokrattavana tilana.
Sarianne Paasonen
Kemin kaupunginteatterin johtaja

Teatterin omissa tiloissa Kulttuurikeskuksessa on sisäilmaongelma. Kemin kaupunginteatteri toimii Kulttuurikeskuksen lisäksi nyt kolmessa väliaikaisessa paikassa keskustassa: Kemin Pirtillä, Tullimakasiinilla ja Penttilässä.

Kemin Pirtin tilat omistaa VPK-säätiö. Samaan VPK:n kortteliin Kemin Pirtin kanssa suunnitellaan nyt uudisrakennusta teatterin käyttöön.

Ajatuksena on, että säätiö rakennuttaisi kaupunginteatterille tilat, jotka kaupunki vuokraisi pitkällä sopimuksella. Kulttuuritalon nimellä kulkeva hanke on jo ilmoitettu ehdolle opetus- ja kulttuuriministeriön alustavalle valtionosuuslistalle. Myöhemmin tehtävän hakemuksen perusteella valtio päättää ensi vuoden puolella, että rahoittaako hanketta vai ei.

– Tavoitteena on, että uudisrakennus toimisi myös konserttisalina ja kaikille mahdollisille ryhmille vuokrattavana tilana. Näyttämöstä pitää saada monikäyttöinen ja hyvällä tekniikalla varustettu, että sitä pystytään vuokraamaan myös ulospäin, kaupunginteatterin johtaja Sarianne Paasonen sanoo.

Lisätilaksi Valtakatu 16:sta vuokrattava rakennus sijaitsee vain 60 metrin päässä VPK:n korttelista.