Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­mi­jär­vi vaatii Sär­ki­por­tin kaup­pa­kes­kus­ta pu­ret­ta­vak­si – "Alue on vaa­ral­li­nen ja ovet ovat sep­po­sen se­läl­lään"

Kemijärven Särkiportin ränsistyneen kauppakeskuksen omistajalle lähti torstaina vahva viesti elinvoimalautakunnalta. Päätöksen mukaan rakennus on purettava ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä tai 200 000 euron uhkasakko lankeaa maksettavaksi ja kasvaa 20 000 eurolla joka kuukausi.

– Kyse on myös turvallisuuteen liittyvistä asioista, sillä alue on vaarallinen ja ovet ovat sepposen selällään, toteaa elinvoimajohtaja Anne Karppinen.

Paikalla on pidetty katselmus syyskuussa 2022, jonka jälkeen omistajaan on oltu yhteydessä ja pyydetty selvitystä asiassa. Selvitys saapui loppuvuodesta, mutta lautakunta ei hyväksynyt esitettyjä perusteita purkutyön välttelemiselle.

Toukokuussa elinvoimalautakunta päätti käsitellä asiaa nopeutetusti ja kuulemiskirje Särkiportin omistajataholle postitettiin kesäkuussa, mutta vastausta ei saatu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.