Lapin Kansa live: RoPS:n naiset koh­taa­vat FC Uni­te­din, katso suora lähetys kello 13

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ke­mi­jär­ven val­tuu­te­tut ovat tyy­ty­väi­siä kau­pun­gin hyvään tu­lok­seen – ris­ti­rii­dat ty­tär­yh­tiön ja kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pää­tök­sis­sä ai­heut­ti­vat kes­kus­te­lua

Kemijärven valtuusto ei ollut yksimielinen hyväksyessään maanantaina viime vuoden 4,4 miljoonan euron tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen, sillä ristiriidat tytäryhtiö Kemijärven Kehitys oy:n ja kaupunginhallituksen päätöksissä nousivat esille.

Talous- ja kehittämisjohtaja Tuula Kuvajan mukaan alijäämät on katettu ja toimintakate konsernissa vahvistunut, vaikka talouden sopeuttamisohjelman toteutus ontui. Matti Hietasen (ps.) mukaan tulos tehtiin satunnaisilla ja budjetoimattomilla erillä. Koronakorvaukset ja omaisuuden myynti toivat noin 2,4 miljoonaa euroa ja Itä-Lapin Energian osinko 2,59 miljoonaa euroa. Jarkko Kotilaine (vas.) muistutti käyttötalouden pakollisista muutoksista, joita ei vielä ole saavutettu.

Lakitoimiston tekemä selvitys kaupungin ja kehitysyhtiön vastuista sellutehdashankkeessa kiinnosti, mutta lupauksia julkistuksesta tai tietoa tilaajasta ei saatu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.