Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ke­mi­jär­ven val­tuu­te­tuis­ta yli­voi­mai­nen enem­mis­tö haluaa eri­tyis­ti­lin­tar­kas­tuk­sen Boreal Bio­re­fin kon­kurs­sin vuoksi, val­tuus­to kä­sit­te­li myös Pri­de–­li­pu­tus­ta

Kemijärven valtuusto kuunteli maanantaina keskusteluitta kaupunginjohtaja Atte Rantasen selvityksen konkurssiin haetusta Boreal Bioref oy:stä. Kaupungilla ei hänen mukaansa ole tietoa tehdashankkeen etenemisestä, mutta yrittäjä Harri Vatanen on ilmoittanut haluavansa antaa tilannetiedotuksen valtuutetuille ensi viikolla.

Kehitysyhtiön omistusosuuden tasearvo Boreal Biorefista on Rantasen mukaan 600 euroa, joten suurta tappiota ei synny, eikä kaupungilla ole yhtiöstä saatavia. Vataset Teollisuus ottaa kiistellyn putkilaskun hoidettavakseen, mutta toistaiseksi odotetaan Lapin käräjäoikeudessa alkavaa istuntokäsittelyä, jotta saadaan selvyys yhtiön omistukseen.

– Kehitysyhtiön teettämään selvitykseenkään ei liity dramatiikkaa, ja juristi tulee 6. toukokuuta kertomaan tilannekuvan kehityksen hallitukselle, hän selvitti.

Erityistilintarkastus tulisi kyseeseen

Kokouksen lopuksi selvisi syy hiljaisuudelle, sillä Pekka Iivari (TKyl.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.