ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Ke­mi­jär­ven kau­pun­gin­hal­li­tuk­sel­le kävi nolosti – ko­kous­kut­su oli laiton, seu­rauk­se­na vain vartin pi­ka­ko­kous

Kemijärven maanantainen kaupunginhallituksen kokous päättyi nolosti: puheenjohtaja Juhani Tapio (kesk.) joutui vartin kuluttua toteamaan, että kokousta ei ollut kutsuttu koolle laillisesti.

Jäsen Paula Alataloa (ps.) ei ollut kutsuttu kokoukseen, vaan kutsu oli mennyt suoraan varajäsenelle. Esityslistalla olisi ollut Alatalon vaalikelpoisuuden menetys ja henkilöstöpäällikön lopetetun viran perustaminen, sillä hallinto-oikeus kumosi elokuussa Alatalon irtisanomisen syksyltä 2020.

Hallituksen esityslistan valmistelijana toimivan palvelualuejohtaja Marjo Säärelän ja kaupunginjohtaja Atte Rantasen mukaan Alatalo on menettänyt vaalikelpoisuutensa, koska on toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa Kemijärven kaupunkiin.

Pikainen toiminta ihmetyttää, sillä hallinto-oikeuden päätöksissä valitusaika on yleensä 30 päivää tiedoksisaannista. Lisäksi uusien, hyvinvointialueelle joulukuun lopussa siirtyvien virkojen kanssa on vaadittu hyviä perusteluja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.