työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ke­mi­jär­vel­lä ryh­dy­tään re­mon­toi­maan eläin­lää­kä­ri­ti­lo­ja

Kemijärven kaupunginhallitus päätti tiistaina, että tilapalvelut ryhtyy remontoimaan eläinlääkäritiloja kaupungin omistamaan rakennukseen, sillä nykyisissä tiloissa Kallaanvaarassa kärsitään sisäilmaongelmista.

Vaihtoehtoina ovat olleet Nordean entinen konttori Vapaudenkadulla, Seminaarinkatu 10 ja Teollisuustie 6, joista ympäristöterveyslautakunta puoltaa Seminaarinkadun tiloja.

Tilaa tarvittaisiin yhteensä noin 250 neliötä, jotta eläinlääkäripalvelut pystytään turvaamaan paikkakunnalla myös jatkossa. Ympäristöterveydenhuolto siirtyy hyvinvointialueelle vuonna 2026.

Kaupunki ei toistaiseksi myy henkilöstörahaston varoilla vuonna 2000 hankittua Keidaskeron osaketta Pyhätunturissa, vaikka käyttöä on vähän. Tehyn, Superin ja Jytyn edustajat puolsivat viime viikolla kehysryhmässä ostotarjouksen hyväksymistä, mutta JUKO:n ja JHL:n edustajat eivät olleet valmiita myyntiin.

Kaupunginhallitus päätti, että toistaiseksi osaketta ei myydä, mutta käyttöasteen pysyessä matalana asia otetaan uudelleen esille, mikäli kuluja joudutaan toistuvasti kattamaan henkilöstörahastosta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.