Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Ke­mi-Tor­nios­ta suoraan Kree­tal­le ja Rho­dok­sel­le – Ajan säästö ja vai­vat­to­muus nos­ta­vat maa­kun­ta­ken­til­tä läh­te­vien pa­ket­ti­mat­ko­jen suo­sio­ta

Pohjolan Sanomien järjestämät lukijamatkat lähtivät Kemi-Torniosta suoraan lomakohteeseen ja ne olivat suosittuja. Arkistokuvassa yhdeksän vuotta sitten matkalaiset viettävät yhteistä iltaa Mallorcalla. Aventoursin toimitusjohtaja Saija Lahtinen (vas.) ja toimistopäällikkö Sari Piipponen vievät suomalaisia matkustajia  maakuntakentiltä etelän lämpöön.
Pohjolan Sanomien järjestämät lukijamatkat lähtivät Kemi-Torniosta suoraan lomakohteeseen ja ne olivat suosittuja. Arkistokuvassa yhdeksän vuotta sitten matkalaiset viettävät yhteistä iltaa Mallorcalla.
Pohjolan Sanomien järjestämät lukijamatkat lähtivät Kemi-Torniosta suoraan lomakohteeseen ja ne olivat suosittuja. Arkistokuvassa yhdeksän vuotta sitten matkalaiset viettävät yhteistä iltaa Mallorcalla.
Kuva: Henri Mattinen

Monien odottamat suorat lennot Kemi-Tornion lentoasemalta lomakohtaisiin ovat tulleet matkanjärjestäjä Aventoursien ohjelmaan. Kemi-Torniosta suora lento lähtee Rhodokselle 18.10. ja Kreetalle 26.10.

Aventoursin toimitusjohtajalla Saija Lahtisella on vankka kokemus kotikenttälähdöistä, kun hän työskenteli viisitoista vuotta Matkavekan palveluksessa.

– Kemin alueella matkailijat olivat viimeisen viiden vuoden ajan hyvin aktiivisia lähtemään mukaan suorille lennoille. On mielenkiintoista nähdä, miten koronakauden jälkeen kotikenttälähdöt kiinnostavat. Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet Kemi-Tornion ja Rovaniemen lentojen varausten osalta hyvää aikaa, Saija Lahtinen kertoo.

Matkaajat voivat  halutessaan varata maakuntakentältä pelkän lennon Rhodokselle tai Kreetalle.

– Päätuotteenamme on pakettimatka,  johon voi lentojen ja valitun hotellin lisäksi varata lentokenttäkuljetukset. Oppaamme ovat kohteessa matkalaisia vastassa.  Maakuntakentiltä lähtevien pakettimatkojen valttina on helppous ja ajansäästö. Ne voivat tulla myös edullisimmiksi, kun mahdollinen matkustaminen ja yöpyminen Helsingissä jäävät pois. Maakunnista matkaan lähtee paljon pariskuntia mutta myös lapsiperheet ovat painottaneet valinnassaan vaivattomuutta, kun lähtöpaikka on lähellä kotia.

Aikoinaan useat maakuntalehdet järjestivät lukijamatkoja omalta lähikentältään. Ne varattiin loppuun muutamassa päivässä. Vieläkin osalla maakuntalehdistä on palveluna lukijamatka.

Aventours on osa pohjoismaista Aventura-matkanjärjestäjäkonsernia joka toimii Suomen lisäksi Islannissa ja Tanskassa. Aventours tarjoaa kotikenttälähtöjä yhteensä yhdeksältä kentältä ympäri Suomea syys- lokakuussa. Kemissä Aventoursin matkoja myy Meri-Lapin matkatoimisto.