kolumni: Puo­lus­tai­si­ko­han pu­ti­nis­ti maa­tam­me?

Influenssa: Ro­va­nie­mi aloit­taa inf­luens­sa­ro­ko­tuk­set mar­ras­kuus­sa – aikaa ei voi vielä varata

Tilaajille

Kemi haluaa to­sis­saan hillitä so­te-me­no­jaan– kau­pun­gin­hal­li­tus päätti sel­vit­tää muun muassa muu­tos­joh­ta­jan palk­kaa­mis­ta

Kemin kaupunginhallitus haluaa tarttua kaupungin tiukassa taloustilanteessa todenteolla sosiaali- ja terveysmenojen nousemisen ehkäisemiseen. Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan muun muassa selvittää muutosjohtajan palkkaamista kaupunginhallituksen alaisuuteen. Hänen työnkuvaansa kuuluisi kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon menojen ylityksien kaitseminen ja toimintamenojen pohtiminen. Samassa yhteydessä kaupunginhallitus päätti myös, että se tarvittaessa valmistelee muutokset kaupungin hallintosääntöön lautakuntien ja kaupunginhallituksen taloudellisen päätäntävallan uudelleenjakamisesta.

– Kaupunginhallitus ei ole tehnyt muutosjohtajan palkkauspäätöstä vielä. Kaupunginhallitus halusi nostaa tapetille kysymyksen, että tarvitaanko isojen rakenteellisten haasteiden läpivientiin lisää valmisteluvoimaa, kun työkuormaa on nyt paljon. Kun teemme talouden suuria raameja ja muuta, niin samassa yhteydessä on hyvä käydä keskustelua siitäkin, että onko meillä riittävästi voimaa valmistella näitä asioita ja viedä eteenpäin, kaupunginjohtaja Tero Nissinen sanoo.