kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kemi ei ole Ete­lä-Eu­roo­pas­sa

Onko se vain kävelijöille, jotka kävelevät sen läpi paikasta A paikkaan B? Vai tarkoittako se sitä, mitä sen puolestapuhujat hehkuttavat ja perustajat hokevat, että se tuo ihmisille viihtyisyyttä ja kemiläisille "olohuoneen", jossa kokoontua, seurustella ja viettää aikaa vaikkapa maisemia ihaillen?

Vasemmalla on city-kulman harmaa tiiliseinä. Sitten ollaankin jo Suomalaisen kirjakaupan näyteikkunaa ihastelemassa. Toisella puolella on vanha hotellirakennus ja Pirtin entinen teatteritalo. Kukaan ei tule kukkapurkkeja ja lankkuseiniä katsomaan, niitä on jokaisella kotona. Yhtään penkkiä ei kadulla ole, koska se on niin kalteva, että siinä olisi epämiellyttävä istua. Ilman kadun varrella olevaa pubia, jolla on nykyään upea terassi, kadulla ei liikkuisi ketään.

Kemiläisten "huippuolohuone" on ylivoimaisesti sisäsatama sekä Meripuisto laululavoineen ja jugend-tyylisine ravintoloineen pitzeria/alacartevalmiuksilla sekä rannan upeat ravintolat ja terassit livemusiikkeineen ja valmistumassa olevine saunarakennus-lasiterasseineen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.