Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Liikenteessä tänään: Pre­si­dent­ti Nii­nis­tön vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Työtaistelu: Lakko sulkee Kemin ja Tornion Prismat kah­dek­si päi­väk­si, Lapin Ci­ty­mar­ke­tit pysyvät auki

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ke­la-kor­vaus­ta ei saa vaa­ran­taa

Jos olet nainen ja sinulla on silmälasit ja omat hampaat, olet hän, joka eniten hyötyy Kela-korvauksesta. Käytät yksityisiä palveluita, koska yleisessä terveydenhuollossa ei ole tarpeeksi gynekologeja tai silmä- ja hammaslääkäreitä. Nyt hallitus kaavailee Kela-korvauksen leikkaamista.

Yksityisiä terveyspalveluita on tuettu 1960-luvulta alkaen sairausvakuutuslain nojalla. Kela-korvausta on pienennetty vuosikymmenten aikana, mutta se on yhä tärkeä varsinkin pienituloisille. Korvauksen poistaminen tai huonontaminen koskettaa eniten naisia.

Vasemmistohallituksen kaavailu on monella tapaa uskomattoman epäoikeudenmukainen. Sen, että vasemmisto tunnetusti pitää yksityisiä palveluita punaisena vaatteena, vielä ymmärtää, mutta että naisviisikko on tätä kaavaillut, on vieläkin uskomattomampaa. Hallituksen suunnittelema ja päättämä sote-uudistushan tarvitsee juuri ratkaisuja hoitoon pääsyn nopeuttamiseksi, hoitojonojen purkamiseksi ja kansalaisten tasa-arvoisen hoitoon pääsyn takaamiseksi, joten Kela-korvaukseen puuttuminen lisäisi entisestään epätasa-arvoa ja alueiden eriarvoisuutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.