Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Kau­pun­ki ja tun­net­tu mat­kai­lu­yrit­tä­jä tais­te­le­vat sii­vus­ta Ro­va­nie­men Pöy­liö­vaa­raa – "Paikka on aika kiva ja korkea"

Ilkka Länkinen kävi maaostoksilla paikallisten suosimalla ulkoilualueella, mutta kaupunki tuli väliin. Yrittäjä valitti kaupungin etuosto-oikeuden käytöstä hallinto-oikeuteen.

Rovaniemellä sijaitsevaan Pöyliövaaraan kohdistuu nyt poikkeuksellisen suurta mielenkiintoa. Alueesta on syntynyt niin syvää kinaa kaupungin ja tunnetun yrittäjän välille, että asiaan tarvitaan jo tuomioistuimen apua.

Matkailuyrittäjä Ilkka Länkinen osti viime kesänä 28,53 hehtaarin suuruisen tilan Pöyliövaarasta yksityiseltä maanomistajalta. Huhtamäki-niminen alue sijaitsee Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin (entisen Haltikin) ja siirtolapuutarhan välissä.

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti viime syyskuussa käyttää etuosto-oikeuttaan alueeseen. Se tarkoittaa sitä, että kaupunki lunastaa myydyn kiinteistön myyjän ja ostajan sopimasta kauppahinnasta.

– Kohteen hankkiminen kaupungin omistukseen on tärkeää alueen kaavoituksen ja yhdyskuntarakenteen toteuttamisen kannalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.