Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen päätös oi­kais­ta­va

Rovaniemen kaupunginhallituksen (kh) seikkailut sijoittamisen ihmeellisessä maailmassa jatkuvat. Nyt leikkiin on kutsuttu mukaan poliisikin, jolle kh on tehnyt tutkintapyynnön.

Tutkintapyyntö tarkoittaa rikosilmoitusta. On syytä korostaa, ettei se tarkoita sitä, että joku olisi syyllistynyt rikokseen. Matka tutkintapyynnöstä mahdolliseen lainvoimaiseen tuomioon on pitkä. Tutkintapyyntöjä ei silti voi tehdä kevein perustein, vaan asiasta on oltava ainakin painava epäily.

Kh päätti kokouksessaan pidättää alueellisten palvelujen johtajan virantoimituksesta tutkinnan ajaksi. No ei vaineskaan. Kh päätti pidättää virkahenkilön edellä mainitusta virasta, mutta samaan hengenvetoon totesi, että virkahenkilö on sopiva toimimaan vastuullisessa tehtävässä kaupunkikonserniin kuuluvan Ounastähti Kehittämiskuntayhtymän toimitusjohtajana.

Päätös on käsittämätön ja sotii kuntalaisten oikeustajua vastaan. Ei voi olla niin, että jos virkahenkilöä ilmeisesti epäillään väärinkäytöksistä, hän voi jatkaa noin vain muissa vastuullisissa tehtävissä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi