lautapelit: Etsi kar­tal­ta mur­haa­ja, tai syötä kis­san­pen­tu­ja – pukin kont­tiin voi löytää mui­ta­kin lau­ta­pe­le­jä kuin vanhoja klas­si­koi­ta

leikkipuisto: Se­vet­ti­jär­ven lapset saivat äkäisen nä­köi­sen jou­lu­lah­jan koulun pihalle

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Kaup­pias tarjoaa tar­vit­se­vil­le kyydin kaup­paan Ka­ri­haa­ras­sa

-
Kuva: Jouni Valikainen

Hyvät ideat tulevat toteutuskelpoisiksi usein hyvin pienien asioiden johdosta. Niin lähti myös K-Market Karihaaran kauppiaan Jaana Lehdon ajatus tuoda asiakkaat ostoksille Karihaaraan. Hän tarjoaa heille maksuttoman kyydin hoitamaan päivittäistavarakauppaostoksiaan posti- ja apteekkiasioinnin ohella.

– Eräs 80-vuotias rouva asuu kivenheiton päässä kaupastamme, mutta Metsä Fibren tehtaan liikennejärjestelyjen vuoksi matkaa tulisi noin 1,5 kilometriä. Hänen sukulaisensa asuvat kaukana eivätkä pääse kyyditsemään rouvaa. Päätimme tarjota kyytiä Karihaaran pohjoispuolella asuville ihmisille, jotta asiointi edelleen onnistuisi alueen liikkeissä, Jaana Lehto kertoo.

K-Market Karihaaran liikevaihto on pudonnut tieremontin vuoksi. Alueen liikennejärjestelyt voivat tuntua osalle asiakkaista vaikeilta ja he suuntaavat ostoksille toisaalle.

– Tämä kolme viikkoa käytössä ollut palvelumuoto ei missään nimessä kompensoi liikevaihdon pudotusta, ja kuljetuksesta syntyy luonnollisesti lisäkustannuksia Tarkoituksena on, että tällä meidän kyydin tarjoamisella on vaikutusta alueen palveluiden säilymiseen. Hoidamme asiakkaiden haun oman henkilökunnan voimin, Lehto kertoo.

Tällä hetkellä kauppiaalla on tarkoitus tarjota maksuton kyyti Karihaaran K-Markettiin siihen saakka, kun uudet liikennejärjestelyt valmistuvat. Samalla matkalla heillä on mahdollisuus asioida apteekissa ja parturi-kampaamossa.

Metsä Fibren rakennustyömaasta on ollut myös positiivisia vaikutuksia kaupalle.

–  Tuoreiden leivonnaisten ja kahvin menekki on kasvanut. Työmaaliikenne on aamuisin vilkasta, joten ensi viikolla avaamme liikkeen arkipäivisin jo kello viisi

Jaana Lehto toimii K-Market Karihaaran lisäksi kauppiaana K-Market Kivikankaalla ja K-Market Pörhölänkankaalla.