Kaup­pa­kes­kus Re­von­tu­li ja Hanne Martimo saavat SPR:n En­nak­ko­luu­lo­ton edel­lä­kä­vi­jä -tun­nus­tuk­sen

Hanne Martimo toimi useita vuosia Revontulen kauppakeskuspäällikkönä, mutta työskentelee nyt muissa tehtävissä.
Hanne Martimo toimi useita vuosia Revontulen kauppakeskuspäällikkönä, mutta työskentelee nyt muissa tehtävissä.
Kuva: Jussi Leinonen

Suomen Punaisen Ristin Lapin piiri luovuttaa vuoden 2020 Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen Kauppakeskus Revontulelle ja kauppakeskuspäällikkönä vuosina 2013–2020 toimineelle Hanne Martimolle.

Tunnustus myönnetään vuosittain Rasisminvastaisella viikolla henkilölle, yhteisölle, työnantajalle tai yhdistykselle, joka on omassa toiminnassaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti edistänyt kaikkien ihmisten arvostavaa ja yhdenvertaista kohtelua sekä pääsyä osalliseksi suomalaiseen yhteiskuntaan.

SPR:n Lapin piirin mukaan kauppakeskus on ollut aktiivisesti mukana useana vuotena Rasisminvastaisen viikon suunnittelussa ja tukenut viestin viemistä eteenpäin paikalliselle yhteisölle. Hanne Martimon rooli yhteistyön aloittamisessa ja kehittämisessä on ollut merkittävä.

Kauppakeskus Revontuli on osoittanut, kuinka kulttuuritapahtumilla voidaan vaikuttaa asenteisiin koko yhteiskunnassa. Lisäksi se on osoittanut aktiivisesti ja esimerkillisellä tavalla rasisminvastaisuutta kampanjoimalla tapahtumaa sosiaalisessa mediassa ja edistänyt yhdenvertaisuutta tuomalla kauppakeskuksen arkeen näkyvästi monikulttuurista toimintaa. .

Punaisen Ristin koordinoimaa valtakunnallista Rasisminvastaista viikkoa vietetään 16.–22. maaliskuuta. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin niin, että rasismi vähenee yhteiskunnassa.

Tunnustuksen luovuttaa Kauppakeskus Revontulelle SPR Lapin piirin toiminnanjohtaja Juha Nevalainen myöhemmin, kun koronatilanne on ohi.