Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kaunis Iron ja Ta­po­jär­vi sol­mi­vat yh­teis­työ­so­pi­muk­sen Pajalan kai­vok­sen ko­ne­töis­tä

Kaivosyhtiö Kaunis Iron sekä samalla alalla toimiva Tapojärvi ovat tehneet kaivospalvelusopimuksen Ruotsin Pajalassa sijaitsevaan Kaunisvaaran avolouhokseen.

Sopimus tulee voimaan tammikuussa ja se kattaa malmin tuotantoketjuun kuuluvat konetyöt sekä tuotannon tukityöt, yhtiöt kertovat tiedotteessaan.

Sopimuksen tekivät Kaunis Iron sekä Tapojärven konserniin kuuluva Tapojärvi Sverige. Toimeksianto tarkoittaa yhtiöiden mukaan lisää rekrytointeja, joiden tarkoituksena on työllistää Pajalan ja lähialueen asukkaita.

– Uusien työntekijöiden palkkaamisen lisäksi investoimme uuteen, moderniin kalustoon ja jatkamme investointeja digitalisaatioon, Tapojärven kaivostoimintojen johtaja Anssi Rytkönen kertoo.

– Meille on tärkeää, että Tapojärvi jakaa arvomme vahvoista paikallisista juurista ja yhteiskunnan kehittämisestä Tornionjokilaaksossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.