Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Katse yh­tei­sön tu­le­vai­suu­teen

Kittilä on menestyneimpiä kuntia Lapissa. Kyse on ollut yrittäjyyden tukemisesta ja yhteisön yhteishengen rakentamisesta sekä tulevaisuushakuisten investointien tekemisestä maankäyttöä ja kaavoitusta hyödyntäen.

Kunnan henkilöstökertomuksen mukaan sairauspoissaolojen määrä on laskenut kaksi peräkkäistä vuotta, mikä on hyvä asia, koska se on ollut suurempi kuin kunnissa keskimäärin. Henkilötyövuosien määrä on kasvanut vuosittain. Työhyvinvointiin huomiota kiinnittämällä ja organisaation osaamisen tukemisella sekä kehittämisellä tuetaan henkilöstöä. Se on myös huomioitava määrärahoissa. Kuntapalvelut tuotetaan pitkälti henkilöstön voimin ja sen hyvinvointia tukemalla pidetään yllä myös palveluiden tasokkuutta.

Nyt tulisi tukea yhteisöllisyyttä ja ihmisten henkistä jaksamista, eikä ketään tulisi jättää yhteisön ulkopuolelle, sillä monet tarvitsevat apua. Kasvanut työttömyys epävarmuuksineen, yksinäisyys ja perheenjäsenten joutuminen erilleen toisistaan ovat lisänneet tuen ja avun tarvetta. Kuntien rooli työnantajina ja palveluiden ylläpitäjinä on kasvattanut valtuuston päätöksenteon merkitystä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.