Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Kas­vis­syö­jä, nau­dan­li­han­tuot­ta­ja ja tut­ki­jat ovat samaa mieltä: Suo­ma­lais­ta nautaa voi syödä ilman il­mas­to­ah­dis­tus­ta – "Suurin osa suo­ma­lai­sis­ta nau­dois­ta elää aika hyvän elämän"

Ilmastokeskustelussa naudasta on tehty syntipukki, mutta lihantuotanto hoidetaan Suomessa paremmin kuin muualla maailmassa. Kasvissyöjä Janica Karasti, 35, vieraili naudanlihatuottaja Sauli Joensuun, 36, tilalla.



Suomalainen nauta ei syö soijaa vaan nurmea.
Suomalainen nauta ei syö soijaa vaan nurmea.
Kuva: Mari Molkoselkä

Silmäpareja on satoja. Ujoja, uteliaita ja uskaliaita.

Jokainen niistä on huomannut uuden henkilön kodissaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.