Ka­run­gis­sa ke­rä­tään taas vanhoja kuvia te­keil­lä olevaan his­to­ria­teok­seen

Karungissa järjestetään toinen vanhojen kuvien keruuiltapäivä. Tämä kuva saatiin ensimmäisessä kuvaillassa Pentti Myllymäen albumista.
Karungissa järjestetään toinen vanhojen kuvien keruuiltapäivä. Tämä kuva saatiin ensimmäisessä kuvaillassa Pentti Myllymäen albumista.

Vanhoja valokuvia kerätään taas Karungissa. Tornionlaakson museo ja Karungin kyläyhdistys järjestävät toisen valokuvien keruuiltapäivän kyläyhdistyksen Kotituvalla keskiviikkona 16. lokakuuta.

Tapahtumassa kerätään vanhoja valokuvia tekeillä olevaan Karungin kunnan historiaan. Teos on tarkoitus julkaista Tornion kaupungin 400-vuotisjuhlan yhteydessä vuonna 2021.

Ensimmäinen kuvien keruuilta oli maaliskuussa, jolloin kirjaa varten saatiin hyvää aineistoa. Toiveena on, että karunkilaisten albumien kätköistä löytyisi lisää kuvamateriaalia.

Kirjaa varten toivotaan valokuvia erilaisista paikkakunnan tapahtumista, kylämaisemista, rakennuksista ja pihapiireistä. Aihepiirejä ovat myös arjen työt ja elinkeinot kuten kalastus, maanviljely, käsityöläiset, kauppa sekä toisen maailmansodan ja Lapin sodan aikaiset tapahtumat 1939–1945.

Keruuiltapäivässä Karungin historian kirjoittaja FT, dosentti Ilkka Teerijoki kertoo kirjoitustyön etenemisestä. Tornionlaakson museon johtaja Minna Heljala ja arkistonhoitaja Riikka Pyykkö ovat paikalla tekemässä kuvakeruuta.

Valokuvat skannataan museolla ja ne palautetaan omistajille. Lainattavista kuvista tehdään laina- ja käyttösopimus kirjaa varten.

Keruuiltapäivä järjestetään Karungin Kotituvalla keskiviikkona 16. lokakuuta kello 15–18.