pääkirjoitus: Suomen, Ruotsin ja Norjan kuu­lu­mi­nen puo­lus­tus­liit­toon vah­vis­taa myös poh­joi­sen tur­val­li­suut­ta – toimiva suhde Ve­nä­jään on yhä mah­dol­li­nen

Kärtsy For Sale saapuu Ro­va­nie­mel­le: Wal­ta­ri-yl­lä­tyk­siä­kin kuul­ta­neen, mutta So Fine ei toimi luomuna

Kärtsy Hatakka keikkailee ahkerasti niin duona kuin Waltari-yhtyeensä kanssa. Rock-uransa ohessa hän on tehnyt musiikkia muun muassa balettiesitykseen, sinfoniaorkesterille ja videopeleihin.
Kärtsy Hatakka keikkailee ahkerasti niin duona kuin Waltari-yhtyeensä kanssa. Rock-uransa ohessa hän on tehnyt musiikkia muun muassa balettiesitykseen, sinfoniaorkesterille ja videopeleihin.

Waltari-yhtyeen laulajana tunnettu Kärtsy Hatakka saapuu esiintymään Rovaniemelle duo-kokoonpanolla. Keikalla-palsta kyseli artistin kuulumisia sähköpostin välityksellä.

Mitä kuuluu uuden vuosikymmenen alkuun?

– Waltarilta tulee maaliskuussa uusi levy Global Rock. Turneeta seuraa huhtikuusta lähtien, ensin Suomessa sitten ulkomailla.

Rovaniemelle saavun Kärtsy For Sale -duo-sooloprojektilla, joka on keikkaillut ahkerasti jo vuosia, ja pyrkinyt täyttämään Waltarilta vapaaksi jäävät viikonloput. Duo on nimetty Waltarin ihka alkuperäisen rumpalin Salen mukaan, joka siis paukuttelee kevyesti mukana duon toisena osapuolena. Eli vanhaan malliin hyvin työntäyteistä muusikon taiteilijaelämäähän tämä.

Millä mielin saavut esiintymään Rovaniemelle, onko kaupunki sinulle entuudestaan tuttu?

–  On toki. Putaansuun Tomi on hyvä ystäväni. Hän oli katsomassa jo ensimmäistä Rovaniemen keikkaamme vuonna 1994. Ystävystyimme sitten hänen Lordi-bändinsä myötä.

Vuonna 1994 Waltari levytti Angelin tyttöjen kanssa bändille ominaisesti eri musiikkityylejä sulauttaneen, hitiksi nousseen So fine -biisin. Millainen on suhteesi kappaleeseen nykyään?

– Taisi olla juuri Waltari ja Angelit -yhteisproduktio joka soitti mainitsemani Rovaniemi-keikan vuonna 1994. Se oli yhteinen ja meidän ensimmäinen Lapin-kiertueemme. So Fine on edelleen ulkomailla se Waltarin tunnetuin biisi, joka viimeistään herättää keikkasetin, maassa kuin maassa. Eli hyvin lämmin on suhtautumiseni ralliin edelleen.

Duosetissä kappaletta ei ikävä kyllä kuulla, instrumentaatio on liian luomu moiseen ilmaisuun.

Waltarin ja Angeleiden yhteislevy Channel Nordica ilmestyi muuten 20 vuotta sitten, ja alkava juhlavuosi saattaa tuoda yhteisiä esiintymisiäkin. Ensimmäinen on jo sovittukin kesälle Rääkkylän Kihaus-etnofestareille. Suunnitteilla on myös juhlapainos yhteisestä levystämme.

Millaiset keikat on luvassa Rovaniemellä?

–Kärtsy For Sale soittaa noin fifty-fifty omia kappaleita sekä 1990- ja 2000-luvun tuttuja rokkicovereita, joiden parissa voivat kaikki viihtyä. Oma biisiosasto keskittyy lähinnä soolomateriaaliin näin Kärtsy-keikan ollessa kyseessä, mutta muutama Waltari-yllätyskin yleensä kuuluu settiin.

Kärtsy For Sale pe 31.1. ja la 1.2. klo 24 Paha Kurki Rockhousessa. Vapaa pääsy.

Kuka?

Kärtsy Hatakka

Syntynyt 1967 Helsingissä.

Perusti 1986 Waltari-yhtyeen, jonka laulajana ja säveltäjänä hänet tunnetaan.

Waltari on julkaissut vuodesta 1991 lähtien kolmetoista studioalbumia ja kolme kokoelmaa, sekä tehnyt kuusitoista laajaa Euroopan kiertuetta.

Yhtyeen kappaleet ovat keränneet listasijoituksia Suomen ja Euroopan lisäksi myös Japanissa.

Julkaissut kolme sooloalbumia: Duty Freedom vuonna 2010, aWay 2014 ja Maunula (Kärtsy plays Flatus) 2016.

Keikkaillut soolobändinsä kanssa Suomen lisäksi keikkaillut mm. Englannissa, Saksassa, Tšekissä, Ruotsissa, Kiinassa sekä Japanissa.

Mukana toteuttamassa monia laajamittaisia projekteja, kuten Kansallisbaletin esittämää, Jorma Uotisen koreografiaan sävellettyä Evankeliumi-musiikkiteosta sekä Avanti! -sinfoniaorkesterin kanssa toteutettua Yeah! Yeah! Die! Die! Death Metal Symphony In Deep C -sävelteosta Helsingin Juhlaviikoille.

Tuottanut musiikkia videopeleihin Max Payne ja Max Payne 2: The Fall of Max Payne.

Lähde: Wikipedia.