Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

Kan­nat­taa­ko nyt ostaa vai myydä metsää? Am­mat­ti­lai­set ker­to­vat, miksi hinnat ovat nous­seet ja mil­lai­set metsät kiin­nos­ta­vat

Isot metsähankkeet ovat aiheuttaneet liikehdintää metsänomistajien keskuudessa. Talouden epävarmuus on tuonut harkintaa kauppojen tekoon, mutta kysyntä on silti kovaa

Puun tarve kasvaa lähivuosina hurjaa vauhtia, kun suuret metsähankkeet lähtevät liikkeelle.

Mitä tässä tilanteessa metsänomistajien pitäisi tehdä? Mennäkö markkinoille ostajana vai myyjänä?

Kysyimme Pohjois-Suomen Metsämarkkinat oy:n entiseltä toimitusjohtajalta, nykyisin Lapin yhteismetsän hoitokunnan jäsenenä toimivalta Jukka Aulalta, mitä metsänomistajan kannattaisi tässä tilanteessa tehdä.

Metsäkiinteistöjen välittäjä Niko Keränen puolestaan kertoo, mikä tilanne kentällä on tällä hetkellä. Keräsen työnantaja on Pohjois-Suomen Metsämarkkinat oy lkv.

– Pohjois-Suomen kuitupuuvaltaisille metsille on nyt hyvät näkymät uusien, isojen hankkeiden myötä, sanoo metsäalan ammattilainen Jukka Aula. Aulan mukaan myös sahapuun tulevaisuus näyttää hyvältä Tervolan Saha ja Höyläämö oy:n uudistaessa sahalaitostaan Tervolassa ja kalajokisen Junnikkalan Sahan investoidessa uutta sahaa Ouluun.
– Pohjois-Suomen kuitupuuvaltaisille metsille on nyt hyvät näkymät uusien, isojen hankkeiden myötä, sanoo metsäalan ammattilainen Jukka Aula.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.