Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ka­las­tus­ta­vois­sa pa­ran­ta­mi­sen varaa

Teuvo Piironen kirjoitti (LK 17.9.) asiaa kalaston hoidon heikosta tilasta Lapin joilla. Perheemme teki vuosia pitkiä kanoottiretkiä Ylä-Lapin joilla ja meillä oli kimppamökki Ounasjoen rannalla 30 vuotta. Piirosen havainnot alamittaisten harrien pyynnistä Lapissa pitävät paikkansa. Kun olen huomauttanut asiasta, paikallisten vastaus on ollut: ”ne sopivat hyvin pannulle”. Laiton pyynti rehottaa muutoinkin.

Kolme nuorta paikallista tuli leiriimme Käkkälöjoella ja kehui harri- ja taimensaaliistaan sen sivujoelta Suukisjoelta. Ihmettelyymme, että sehän on rauhoitettu, vastaus oli: ”senhän vuoksi sieltä saakin hyvin”. He pyysivät jopa verkoilla. Pöyrisjoella kysyimme paikalliselta kalapaikoista. Hän neuvoi meitä Pöyrisjärveen laskevalle, rauhoitetulle Maaterjoelle. Vastaus íhmettelyyn oli sama.