Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kaksi mön­ki­jää ja trai­le­ri tu­hou­tui­vat ta­so­ris­teys­on­net­to­muu­des­sa Iissä – ra­ta­osuu­den ju­na­lii­ken­ne on poikki on­net­to­muu­den takia, Oulun ja Kemin junat kor­va­taan lin­ja-au­toil­la

Iissä tapahtui tasoristeysonnettomuus torstaina kello 15 aikaan, kun matkustajajuna osui suurella nopeudella pakettiauton perässä olleeseen traileriin, jossa oli kaksi mönkijää.

Traileri ja mönkijät tuhoutuivat törmäyksessä ja veturi kärsi vahinkoja. Palomestarin mukaan toinen mönkijöistä lensi 30 metriä ja toinen jauhautui junan alle ja syttyi palamaan. Veturinkuljettaja sammutti mönkijän palon alkusammuttimella.

Mönkijä aiheutti vaurioita veturin paineilmaletkuihin, jolloin junan jarrut kytkeytyivät päälle. Veturissa oli osumia myös korkealla tuulilasissa.

Junassa oli noin sata matkustajaa, mutta henkilövahinkoja ei sattunut. Veturin jälkeiset vaunut selvisivät naarmuilla.

Palomestarin mukaan onnettomuudessa oli vaarana sekä tulipalon leviäminen että suurjännitelinjoista johtuva sähkövaara.

Myös poliisi tutkii onnettomuutta ja kävi paikalla haastattelemassa ja arvioimassa tilannetta.

Junaliikenne oli keskeytyneenä useita tunteja. Rataliikennekeskuksen mukaan Oulun ja Kemin välinen rataliikenne jatkui iltaseitsemän jälkeen. Ensimmäiset junat, jotka pääsevät normaalisti paikan ohi ovat IC266 ja IC37.

Neljä henkilöjunaa korvattiin osamatkalta linja-autoilla onnettomuuden vuoksi. Junaliikenteessä on odotettavissa myöhästymisiä vielä muutaman tunnin ajan.

Juttua muokattu 19.45: Juttuun lisätty tietoa palomestarilta, sekä junaliikenteen jatkumisesta.