Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kai­vos­lain uu­dis­tus huo­let­taa

Kaivoslaki on ollut kommenttikierroksilla. Nyt keskustellaan sitä, miten lakiluonnoshuomautuksiin vastataan ja millaiseksi laki lopulta asetetaan. Me pidämme Suomen luonnonsuojeluliiton huomautuksia tärkeinä.

Kaivoslupaa ei saa myöntää ennen ympäristövaatimusten täyttymistä. Lupaa harkittaessa tulee vertailla kaivoksesta aiheutuvia hyötyjä ja sen aiheuttamia haittoja eli tehdä intressivertailu. Lupien on oltava niin tiukkoja, etteivät vesistöt pilaannu. Kaivoksilta on edellytettävä veden suljettua kiertoa. Kaivoksia ei saa sijoittaa suojelualueille, eikä niin lähelle suojelualueita, että ne haittaavat suojelutavoitteiden toteutumista.

Olemme huolestuneita myös kaivosverotuksen muutoksesta. Mikäli kaivoshankkeen verotulot osoitetaan kunnalle, on vaara, että kuntapäättäjät puoltavat hankkeita pikavoittojen toiveessa siten, että luontoa tuhoutuu ja muiden elinkeinojen toimintaedellytykset heikkenevät. On edellytettävä, että kaivoslaki parantaa ympäristönsuojelun tasoa.

Olemme toteuttaneet Äkäslompolon alueella taidetapahtumia, joissa on käsitelty kaivosuhkaa ja -konfliktia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.