Luppo: Jari Kan­gas­nie­mi sai pe­don­tap­pa­jia kiik­kiin jopa ken­gän­nu­me­ros­ta

Tähtijuttu: Ro­va­nie­me­läi­nen Juha Salla löysi piir­tä­mi­ses­tä apua ma­sen­nuk­seen­sa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kaikkia on vaikea auttaa hy­vin­voin­ti­val­tios­sa­kin

Albana Mustafi kirjoitti (14.9.), että Suomella on hyvinvointivaltiona vastuu tasa-arvosta maailmalla. Aika kova vaatimus. Minusta vastuu kuuluu oman maan hallitukselle ja kansalaisille ja vapaaehtoinen avustus muille valtioille. Mustafin mielestä kansainvälisten järjestöjen avustusta pitää lisätä ja kasvattaa pakolaiskiintiötä eli ottaa turvapaikanhakijoita enemmän ja yhdistää perheitä Suomeen.

Suomen Pakolaisavun Pia Lindfors ja Suomen Pakolaisavun Katja Mannerstöm kirjoittivat (LK 10.9.), että miljoonat afganistanilaiset jäivät vainon, nälänhädän ja turvattomuuden keskelle, ja että heille on myönnettävä humanitaarisia viisumeja. Kirjoittajat ymmärtänevät, ettei miljoonille voida viisumeja myöntää. Heille, jotka jäisivät ulkopuolelle, se olisi epäoikeudenmukaista.

Kaikki voivat hakea turvapaikkaa, jos lähtömaassa on levottomat ja turvattomat olot. YK:n sopimuksia pitää kunnioittaa. Pakolaissopimukset on tehty aikana, jolloin ei ollut tietoa, että määrät voivat olla miljoonia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.