Mainos

Juu­re­van työn tekijät – Ro­va­nie­men ra­kas­tet­tu klas­sik­ko­kah­vi­la hakee jouk­koon­sa lisää tai­ta­jia: ”Meillä pääsee nä­ke­mään, mitä aito käsillä te­ke­mi­nen on”

Yhden kädet kaulitsevat rieskataikinaa, toisen leikkaavat torttuneliöitä, kolmannen koristelevat mansikkakakkuja. Kahvila-konditoria Antinkaapon päivissä riittää vauhtia ja pöliseviä jauhoja. Parista lisäkädestä ei olisi lainkaan haittaa, leipomosta tuumataan.

Oppisopimuskoulutus on hyvä väylä tulla töihin Antinkaapoon. Niin on tehnyt myös Heli, joka on oppisopimuksella kouluttautumassa Antinkaapossa leipuri-kondiittoriksi.
Oppisopimuskoulutus on hyvä väylä tulla töihin Antinkaapoon. Niin on tehnyt myös Heli, joka on oppisopimuksella kouluttautumassa Antinkaapossa leipuri-kondiittoriksi.

Satu Antinkaapo oli vain yhden vanha, kun vanhemmat perustivat 80-luvulla kotileipomon Korkalovaaraan. Hän kirjaimellisesti varttui pullantuoksun ja käsin tekemisen parissa. Vajaan 40 vuoden aikana leipomo on matkannut kotitalon toisesta päädystä kaupunkikeskustaan ja syvälle rovaniemeläisten sydämiin.

Satu on työskennellyt kahvilassa 12 vuotta – nyt lähti 7. vuosi yrittäjänä. Hän vaalii samoja arvoja, joiden varaan vanhemmat yrityksen rakensivat.

– Haluan kunnioittaa leipomon perinteitä ja historiaa. Kaikki tehdään alusta asti itse, ja monia tuotteista valmistetaan yhä samoilla resepteillä kuin isäni ollessa leipurina.

Yrittäjä Satu Antinkaapo on varttunut kahvila-konditorian matkassa – vanhemmat perustivat leipomon vuonna -84 Satun ollessa 1-vuotias.
Yrittäjä Satu Antinkaapo on varttunut kahvila-konditorian matkassa – vanhemmat perustivat leipomon vuonna -84 Satun ollessa 1-vuotias.

Perinteikkyys näyttää sopivan rovaniemeläisille vallan hyvin, sillä pari vuotta sitten Kahvila-konditoria Antinkaapo äänestettiin kaupungin parhaimmaksi kahvilaksi. Suosio näkyy jatkuvana vilskeenä leipomon puolella. Käsipareja kaivattaisiinkin kipeästi lisää – leipureita on kolme, kun ainakin viisi tarvittaisiin.

Kahvila ottaa avosylin hakemuksia vastaan. Satu varoittaa työn olevan fyysistä, mutta luettelee perään hyvät puolet.

– Yksikään päivä ei ole samanlainen sesonkien ansiosta. Valikoimaa muokataan koko ajan sen mukaan, onko tulossa isänpäivä, Halloween, joulu, ystävänpäivä vai joku muu.

Antinkaapon työtekijät viihtyvät yhdessä niin töissä kuin vapaa-ajalla. Kuvassa vasemmalta oikealle Hannele, Marita (alkuperäinen yrittäjä), Satu (nykyinen yrittäjä), Heli, Johanna ja Kati.
Antinkaapon työtekijät viihtyvät yhdessä niin töissä kuin vapaa-ajalla. Kuvassa vasemmalta oikealle Hannele, Marita (alkuperäinen yrittäjä), Satu (nykyinen yrittäjä), Heli, Johanna ja Kati.

Antinkaapolla työskentelyssä on myös omat etunsa.

– Pienenä toimijana voimme tehdä tuotekehitystä ja yhdessä kokeilla. Joustavuutta löytyy muutenkin. Voi tehdä täyttä päivää tai vajaata viikkoa, tekemistä voidaan painottaa kiinnostuksen mukaan ja luovuuttakin pääsee käyttämään.

Hyväksi väyläksi työhön Satu mainitsee oppisopimuskoulutuksen. Siinä pääsee heti käytännön työhön kiinni ja näkemään, millaista työ leipomossa on. Koulu hoitaa teoriaopetuksen.

– Meillä on hyvät kehitysmahdollisuudet. Yksikin tuli meille ensin kesätöihin, aloitti lukion jälkeen oppisopimuskoulutuksen, ja nyt hän tuolla tekee täyttä päätä leipurin hommia.

Antinkaapolla päivistä ei vauhtia puutu, kun leipurit loihtivat päivittäin herkkuja tuoreista leivistä kakkuihin ja muhkeista pullista leivoksiin sekä pikkuleipiin.
Antinkaapolla päivistä ei vauhtia puutu, kun leipurit loihtivat päivittäin herkkuja tuoreista leivistä kakkuihin ja muhkeista pullista leivoksiin sekä pikkuleipiin.

Antinkaapolla työntekijät selvästi viihtyvät: hymy on herkässä ja väki on pitkäaikaista. Yksi on ollut talossa liki 20 vuotta, toinen 10 eivätkä loputkaan paljoa vuosissa häviä.

– Meillä on hyvä tiivis porukka, jonka kanssa on itkut itketty ja naurut naurettu. Koetamme myös välillä järjestää yhteistä tekemistä vapaa-ajalle, esimerkiksi pilatesta on kokeiltu, Satu naurahtaa.

Tärkeimmäksi kriteeriksi uusille työntekijöille Satu nostaa hyvän asenteen:

– Kun on reipas ja iloinen eikä hätkähdä pienistä, niin tässä pärjää.

Haluaisitko leipuriksi tai leipomoapulaiseksi Antinkaapoon?

Tule käymään kahvilassa (Rovakatu 13) tai ota yhteyttä: 040 194 7600, leipomo@antinkaapo.fi 

Kahvila-konditoria Antinkaapo
  • Valmistaa perinteitä vaalien leipomotuotteita sekä trendeistä ammentaen konditoriatuotteita
  • Valikoimissa mm. kakut, pullat, leivät, pikkuleivät, leivokset ja pikkusuolaiset
  • Perustettu 1984 Korkalovaaraan, toiminut nykyisissä tiloissaan Rovakadulla n. 20 vuotta
  • sukupolvenvaihdoksen myötä yrittäjänä toiminut vuodesta 2015 lähtien Satu Antinkaapo

Tutustu yritykseen ja tuotteisiin tarkemmin: antinkaapo.fi

Seuraa somessa:

Facebook >>

Instagram >>


Yhteystiedot: