siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Juttu akka ja mys­ti­nen sa­la­tie­to

Sanovat iPadin toimivan samala peraathela ko läppäri. Täsä se nyt on, pitäs lähtiä kevyesti ko valssi kesälä. Senhän piti aueta hipasemala ko kännykäsä, ainaki vielä se on pokimusta. Onnekdsi täsä pyörii nuita joila on ollu jo tutin matkasa kannykkä. Mitä? Pystysuohranko pittää hipassa? Voi pyhä ykskinkertasuus, olis ollu vaikka nuoli merkkinä.

Mutta kuvahan on postikortin kokonen, kuka semmosta kattelee. Älästä huoli, isonihan se ko vahingosa painoim alanurkkaa. Misäs ääni on, ei pihhaustakhan kuulu! Häätyy taas kääntyä nuitten pikkutietoviishaitten puolhen. Jaa, että samamasta napista ääni isonee ja pienenee. Ei voi olla totta! Olisko ollu liian monimutkasta laittaa naphin plussa ja miinus! Kyllä mulla on läppärisä eräski teksti häipyny huitsin nevavathan ennenkö taas summasa painelemala löysin paikann. Josta haihtunhet löytyy. Kysypä ohojetta jonhonki propleehman, vastaus on vakio:  -Katto netistä. Ohojekirijojen uupelua ei ole, niisä on vain se vika, että laatijojen ammatiikieli on ulukopuolisile hebreaa  ja että niisä ylheensä oletethan perutietojen olevan hallusa. Olen kysyny vaikka kuinka monlta ko alako viestejä, joisa oli vain pieniä neliöitä, en ymmätäny vahhääkhän viimen joku sano että minun nuolenpääkirijotuksen aikanen kännykkä ei ymmärrä kaikkoia hymiöitä.

Yhesä lehesä proffat väittivät että vaikianki asian voi ilimassa selekiästi ja yksinkertasesti, niinhän sitä luulis. Äkkiä mulla leikkasi, että että näitten vempaimien keksijät ovat alunalakain halunhekki laitta niin vaikeita ohohjeita, ettei niitä helepola ymmärrä.

Tämä paarialuokhan kuuluva rupusakki tuntee puonhensa jo ajat sitte ymmärtämisen kelekasta, häpiaa olemasaolohan ja koittaa hyypiskellä syrjälulumila näkymättömänä. Mutta. Entäs jos tullee joku kattastrofi ja sähköt menevät loppullisesti? Mitäs sitte tehhään, ketäs sitte kumarrethan?

Mie istun kannon nokasa nuotion vieresä ja annan savumerkkejä!

Mirjami Lehto