Ju­ta­jai­sia juh­li­taan Ro­va­nie­mel­lä koko lop­pu­vii­kon ajan

On jälleen aika juhlia perinteisiä Jutajaisia. Lapin oma folktapahtuma pidetään tänä vuonna osana Rovaniemi-viikkoa.

Folktapahtuma Jutajaisissa kansanperinne on vahvasti mukana ohjelmassa: tapahtuma tuo kansantanssia, -musiikkia ja pukuloistoa kylille ja kaupunkiin. Ohjelmaa nähdään Auttin Nuorisoseurantalolla, Tennilän Kylätalolla, Koskipuistossa sekä kulttuuritalo Wiljamissa.

Torstaina kansantanssia ja pukuloistoa nähdään ja koetaan Auttin Nuorisoseurantalolla kello 17 ja Tennilän Kylätalolla kello 19.

Perjantaina ohjelmassa on vuoden 2018 tanssitekona palkittu Tanssiteos Rauha, joka nähdään ensimmäistä kertaa Rovaniemellä. Aitoihin lottatytön päiväkirjamerkintöihin perustuvassa teoksessa kansantanssi ja elävä musiikki kuljettavat katsojan keskelle Lapin sodan riipaisevia kohtaloita.

Lauantai-iltana Wiljamissa kuullaan saamelaismusiikin konsertti, jossa esiintyjäksi tulevat modernia ja perinteistä saamelaista musiikkia yhdistä Ulla Pirttijärvi & Ulda sekä saamelainen folkrock-yhtye Gájanas.

Koko perheen ilmainen Lasten Jutajaiset -tapahtuma järjestetään Rovaniemen Koskipuistossa lauantaina. Lasten Jutajaisissa pääsee tutkimaan, temmeltämään ja taiteilemaan erilaisissa ohjatuissa toimintapisteissä. Ohjelmassa on muun muassa taideteltta, frisbeen tarkkuusheittoa, salibandya ja sirkustelua.

Folktapahtuma Jutajaiset Rovaniemellä to–la 10.–12.9.

Lisätietoa ohjelmasta jutajaiset.fi.