Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Ju­han­nuk­sen aikana vesillä on kuollut ainakin kah­dek­san ihmistä

Joensuussa koettiin uhkaava tilanne, kun moottorivene alkoi törmäyksen seurauksena upota kolme ihmistä kyydissään. Pelastuslaitos muistuttaa pelastusliivien tärkeydestä veneillessä.

Helsinki

Raaseporissa uimaan lähtenyt mies painui hukuksiin laiturin alle ja kuoli elvytysyrityksestä huolimatta, kertovat Twitterissä Länsi-Uudenmaan poliisi ja Merivartiosto.

Poliisi kertoo selvittävänsä tapausta kuolemansyyntutkintana.

Aiemmin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi, että pelastuslaitoksen sukeltaja löysi kuolleen ihmisen vedestä laiturin vierestä. Uhri löytyi lyhyen etsinnän jälkeen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen ihmisen pelastamisesta vedestä noin puoli kahden aikaan sunnuntaiyönä.

Juhannuksen aikana on kuollut vesillä ainakin kahdeksan ihmistä.

Juhannuspäivänä hukkui yhteensä kolme ihmistä Länsi-Uudellamaalla, Etelä-Savossa ja Pirkanmaalla. Juhannusaattona hukkui neljä ihmistä, kolme heistä Itä-Suomessa ja yksi Varsinais-Suomessa.

Joensuussa moottorivene alkoi upota kolme ihmistä kyydissään

Joensuun Hasaniemessä koettiin varhain sunnuntaiaamuna uhkaava tilanne, kun kolmehenkinen seurue ajoi moottoriveneellä uittopoijuun. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan vesi rupesi vuotamaan veneen takaosaan törmäyksen jälkeen, minkä seurauksena vene alkoi upota perä edellä.

Moottoriveneen kyytiläisillä ei ollut pelastusliivejä päällään, eivätkä he saaneet otettua niitä törmäyksen jälkeen käyttöönsä, sillä liivit olivat uppoavan veneen perällä laatikossa. Pelastuslaitos muistuttaa, että pelastusliivit pelastavat vain silloin, jos ne on puettu päälle.

Vakavammilta seurauksilta vältyttiin, kun järvipelastajien ja pelastuslaitoksen yksiköt olivat nopeasti paikalla ja saivat pelastettua kyytiläiset uppoavasta moottoriveneestä. Heidät kuljetettiin rannalle, jossa ensihoito tarkasti heidän kuntonsa.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Lohjalla moottorivene kaatui ja neljä ihmistä joutui veden varaan

Lohjalla neljä ihmistä joutui veden varaan sunnuntain vastaisena yönä noin kello yhdeltä, kun heidän moottoriveneensä kaatui Aurlahdessa Lohjanjärvellä, kerrotaan Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta STT:lle.

Rannalta tilannetta seuranneen ilmoittajan mukaan ihmiset olivat veden varassa ja heiluttivat käsiään. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle koko seurue oli jo päässyt rantaan.

Ilmoituksen mukaan vene oli kaatunut 50–100 metrin päässä rannasta, mutta palomestarin mukaan matkaa rantaan saattoi olla hieman vähemmän.

Pelastuslaitoksen mukaan vene todennäköisesti kaatui ihmisen kurotettua veneen laidan yli.

Pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköt tarkastivat veden varaan joutuneiden kunnon. Ketään ei tarvinnut viedä jatkohoitoon. Pieni kumolleen kaatunut moottorivene käännettiin oikein päin.