Lapin sää: En­sim­mäi­nen 20 asteen ylitys mi­tat­tiin Yli­tor­niol­la – ke­säis­tä lämpöä jatkuu Lapissa he­la­tors­tai­hin saakka

Remontointi: Saa­ta­vuus hei­ken­ty­nyt osassa te­ras­si- ja sau­na­ra­ken­ta­mi­ses­sa käy­te­tyis­tä puu­la­jeis­ta – sota Uk­rai­nas­sa voi vai­keut­taa suo­ma­lais­ten re­mon­toin­tia

Jou­lu­pos­tin muis­ti­lis­ta: Paketit tai­pa­leel­le vii­meis­tään aat­to­vii­kol­la, kortit kan­nat­taa su­jaut­taa pos­ti­tus­kuo­reen

Joulupostin viimeiset lähetyspäivät alkavat olla jälleen käsillä.
Joulupostin viimeiset lähetyspäivät alkavat olla jälleen käsillä.
Kuva: Lauri Ponkala

Joulumuistamisten lähetyspäivät ovat jälleen ajankohtaisia, muistuttaa Posti. Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään 19. joulukuuta. Ikimerkin tunnistaa Suomen kartta -symbolista.

Joulutervehdyksen ikimerkillä varustetut kortit ehtivät perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 14. joulukuuta. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin kello 24:ään asti.

Joulutervehdyksen ikimerkin tunnistaa lumihiutale -symbolista. Nämä joulutervehdykset on hyvä postittaa Postin punaisessa postituskuoressa.

Pohjoismaihin korttien viimeinen postituspäivä on myös 14. joulukuuta. Poikkeuksena on Tanska, jonne lähtevien korttien viimeinen postituspäivä on tiistai 7. joulukuuta.

Baltiaan kortit ehtivät, kun ne postitetaan viimeistään 16. joulukuuta ja muualle Eurooppaan keskiviikkona 8. joulukuuta.

Paketit taipaleelle viimeistään aattoviikolla

Kotimaan pakettien viimeinen lähetyspäivä on tiistaina 21. joulukuuta.

Kotimaan pienet paketit, jotka jaetaan suoraan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon, tulee lähettää viimeistään 17. joulukuuta.

Euroopan maihin pakettien viimeinen postituspäivä on 8. joulukuuta. Pohjoismaihin lähtevät paketit on hyvä postittaa viimeistään 14. joulukuuta.