Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Tilaajille

"Jos hälytys tulee, välissä se on pakko mennä, vaikka tämä onkin har­ras­tus" – Lapin nuoret va­paa­pa­lo­kun­ta­lai­set ovat val­mii­ta aut­ta­maan hädässä

Vapaapalokunta on monen nuoren harrastus, joka voi jatkua vielä aikuisiällä. Kaksi lappilaista nuorta kertoo, miksi kokevat vapaapalokuntalaisuuden tärkeäksi.

-
Kuva: Anni Koikkalainen

Santeri Seppänen, 22, on sodankyläläislähtöinen vapaapalokuntalainen Muoniossa. Seppänen on koulutukseltaan talonrakentaja ja työskentelee kiinteistöhuollossa päivisin, mutta kun hälytys kuuluu, hän kiiruhtaa toimintaan joskus jopa satojen kilometrien päähän. Toisinaan kyse voi olla rakennustulvan korjauksesta, toisinaan elämän ja kuoleman kysymyksestä.

Seppänen liittyi Muonion vapaapalokuntaan 16-vuotiaana. Hänen mielenkiintonsa heräsi, kun hänen serkkunsa kertoi toiminnasta. Nykyisin hän jo johtaa VPK:nsa 10–16-vuotiaiden nuoriso-osastoa, jossa toiminta koostuu pääasiassa eri harjoituksista.