hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jonkun pitäisi tehdä jotain

Suomen talouden kannalta pienet ja erityisesti keskisuurten yhtiöiden kasvu on elinehto – työllistäväthän ne suurimman osan työvoimasta. Kasvun ja kehityksen kannalta liiketoiminnan digitalisoituminen on välttämättömyys näille yhtiöille.

Tyypillisesti keskisuurilla yhtiöillä on digitalisaatiossa kolme isoa haastetta ratkaistavana; resurssit, osaajapula ja teknologia. Digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen on ensisijaisesti johtamiskysymys, ja juuri siitä keskisuurissa yhtiöissä homma usein kiikastaa.

Yhtiöissä yleensä tiedetään digitalisaation mahdollisuudet, mutta kun on tekemisen aika, ”jonkun pitäisi tehdä asialle jotain”. Toisin sanoen yrityksiltä puuttuu osaavia ja kokeneita henkilöitä, jotka päätyökseen vievät liiketoiminnan digitalisaatiota eteenpäin; johtavat projekteja, suunnittelevat tulevaisuutta liiketoiminnan näkökulmasta, etsivät sopivia kumppaneita, opettavat muita ja niin edelleen.

Tilannetta ei helpota, että keskisuurilla yhtiöillä on tyypillisesti kertynyt teknologista kehitysvelkaa, koska tietojärjestelmiä ei ole kehitetty systemaattisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.