Joko tunnet mu­ham­ma­ran, hum­muk­sen ja lab­ne­hin? Lä­hi-idän lempeän maus­tei­set maut ovat ruo­ka­vuo­den 2020 löytö

Lähi-idän kiehtova makumaailma on jo pitkään ollut tulossa ruokamaailman uudeksi kiinnostuksen kohteeksi. Se ei ole ihme, sillä mausteiset ja lempeät maut taipuvat moneen. Maista vaikka muhammaraa pitaleivän täytteenä tai salaatin lisukkeena.

Tarjoile tahnat huoneenlämpöisinä, sillä kylminä maut eivät pääse kunnolla esiin. Viimeistele reilulla oliiviöljylorauksella, sormisuolalla ja yrteillä.
Tarjoile tahnat huoneenlämpöisinä, sillä kylminä maut eivät pääse kunnolla esiin. Viimeistele reilulla oliiviöljylorauksella, sormisuolalla ja yrteillä.

Falafelit, hummus ja pitaleivät ovat monelle Suomessa jo arkiruokaa. Lähi-idän monipuolisilla ruokakulttuureilla on tarjottavanaan laaja valikoima muitakin makuja.

Sen voi arvata jo maiden määrästä. Turkin, Egyptin, Libanonin, Syyrian, Palestiinan ja Israelin lisäksi alueelle mahtuu lähes kymmenen muuta maata.