Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jo­kai­sen va­kau­mus­ta on kun­nioi­tet­ta­va

Salomo Juupaluoma muistuttaa (LK 3.9.) siitä, mistä Sirkku Kinnunen tyystin vaikenee (LK 31.8.), nimittäin uskonnon ja elämänkatsomustiedon (et) yhdenvertaisuudesta koulun oppiaineina.

Se, että uskontoa saa opettaa uskonnottomille, mutta et:tä ei uskontokuntiin kuuluville, on sekä oppilaiden että oppiaineiden yhdenvertaisuutta rikkova käytäntö, joka kansalaisaloitteella elämänkatsomustieto kaikille nimenomaisesti halutaan muuttaa.

Kukaan ei ole pakottamassa uskovaisia lapsia tai nuoria valitsemaan et:tä, mutta se mahdollisuus heille on sallittava, eikä kognitiiviseen kehitystasoon vetoamisella ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Monissa Euroopan maissa opetetaan filosofiaakin alakouluikäisille ja viittaukset siihen, että et olisi jotenkin suppeaa, uskonnon kieltämiseen pyrkivää, osoittaa tietämättömyyttä et:n luonteesta oppiaineena.

Taannoin ottaessani vastaan et-opiskelijoiden kirjallisia tenttejä Lapin yliopistossa ja nyt opettaessani Sallan lukiossa et:tä niin suomalaisille kuin venäläisille lukio-opiskelijoille voin vakuuttaa, että toista, yhtä laajaa ja muita oppiaineita ja katsomuksia kunnioittavaa oppiainetta tuskin kouluissa on.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.