Mainos

”Jo­kai­sel­la vaih­to­au­tol­la on ta­ri­nan­sa” – Au­to­myy­jä on mo­nen­lais­ten koh­ta­loi­den sil­min­nä­ki­jä

-

Kaikenlainen pärisevä on ollut pikkupojasta asti lähellä sydäntäni. Siksi päädyin jo mopoikäisenä tienaamaan kesätyörahat kunnostamalla ja myymällä edelleen ostamiani mopoja. Siitä tie on vienyt vaihtoautojen pariin, nyt jo 15 vuodeksi. Tämän mittaisella uralla on ehtinyt todistaa monenlaista.

Auton vaihtamisessa ei ole ikinä kyse vain auton vaihtamisesta: jokaisella vaihtoautolla on tarinansa. Tarkemmin sanottuna jokaisella vaihtoautokaupoille tulevalla ihmisellä on oma tarinansa. Kauppapäätöksen takaa löytyy usein muuttuneita elämäntilanteita – niin hyviä kuin vaikeita.


”Auton vaihtamisessa ei ole ikinä kyse vain auton vaihtamisesta.”

Hyvin yleinen vaihtoautopuolen asiakas on henkilö, jonka läheinen on vastikään menehtynyt ja jonka auto pitäisi myydä. Tai eroa läpikäyvä pariskunta, jonka pitää saada autonsa realisoitua. Joskus taas perheenlisäyksessä tulee yllätyksiä, ja yhden lapsen sijasta maailmaan onkin putkahtamassa kaksoset. Silloin elämän ihme tuo mukanaan tarpeen tilaihmeelle.

Elämään mahtuu paljon yllätyksiä. Paljon sellaista, mikä voi muuttaa arkea. Jos autosta pitää syystä tai toisesta luopua, on asiakkaalle usein tärkeintä, että muutoksessa on tukena tuttu myyjä, jolle on helppo puhua. Sellainen, jonka kanssa voi luottaa asioiden loksahtavan kohdalleen.

”Hyvin yleinen vaihtoautopuolen asiakas on henkilö, jonka läheinen on vastikään menehtynyt.”

Mieleeni on erityisesti jäänyt eräs vanhempi pariskunta. Tein heidän kanssaan vuosien varrella useammat autokaupat, ja meistä tuli ystäviä. Erään kerran nainen tuli kuitenkin puheilleni yksin, ilman isäntää. Mies oli hoitanut perheen autoiluasiat siihen asti, joten arvasin jotain vakavampaa tapahtuneen. Ja niinhän se oli. Mies oli menehtynyt ja rouva jäänyt yksin auton kanssa, jonka ajamiseen hänellä ei ollut edes korttia. Nainen tahtoi luopua autosta ja kaupan olevan niin luotettava, ettei hänen tarvitsisi enää jälkeenpäin asiasta huolehtia. Olin valmis kantamaan vastuun myymästäni autosta. Ostin auton meille takaisin ja hoidin kaiken tarvittavan kuntoon.

”Tässä työssä näkee koko elämäntarinoiden kirjon.”

Useasti eteeni on tullut myös tapauksia, joissa ikääntyneempi ihminen on terveyssyistä joutunut luopumaan ajokortistaan ja samalla autostaan. Silloin olen saattanut saada puhelun, voinko auttaa, kun auto seisoo tyhjänpanttina pihassa. Voin. Auton haku järjestyy ja paperityöt pystytään kyllä hoitamaan asiakkaan kotona.

Tässä työssä näkee koko elämäntarinoiden kirjon. Yksi haluaa vaihtaa sedaninsa farmariin, kun perheeseen on tulossa karvaturri. Toinen on saattanut menettää tulonsa tapaturman vuoksi, ja siksi autoon ei olekaan enää varaa. Kolmannella tulee tarve korkeammalle maavaralle uuden luontoharrastuksen tai ikääntymisen vuoksi. Uusioperhe taas saattaa huomata, ettei viisipaikkainen auto riitä enää mihinkään. Myyjänä minun on tärkeintä astua asiakkaan saappaisiin ja miettiä, millainen auto palvelee häntä parhaiten tässä elämämuutoksessa. Miksi minä tekisin tällaisen päätöksen autokaupassa juuri nyt enkä huomenna?

”Sutkaaminen ei kuulu tämän päivän autokauppaan.”

Auto on yksi elämän suurimmista hankinnoista. Vähän käytetty Pörhötakuu-vaihtoauto on hyvä vaihtoehto uudelle ajoneuvolle silloin, kun auton hankinta tulee ajankohtaiseksi. Takuu myönnetään korkeintaan kuusi vuotta vanhoille autoille ja on verrattavissa tehdastakuuseen. Se antaa ostajalle mielenrauhaa. Väljemmän asumisen vuoksi auto on lappilaiselle usein elintärkeä. Vaihtoautokaupassa päätökset myös tehdään nopeasti, koska kahta samanlaista autoa ei ole ja kysyntä on kova. Siksi sekä vaihtoauton ostaminen että myyminen edellyttävät luottamusta. Sutkaaminen ei kuulu tämän päivän autokauppaan, ja Pörhötakuu on osoitus siitä.

Kirjoittaja on Pörhö Vaihtoautokeskus Rovaniemen automyyjä.

Tutun automyyjän luo on helppo tulla avoimin kortein. Sen tietää myös Hannu Kärkkäinen (oik.), jonka kanssa Jarno (vas.) on tehnyt vuosien varrella noin 20 autokauppaa. Kärkkäisen viimeisin hankinta on Pörhötakuu-vaihdokki, Volkswagen Golf -16.
Tutun automyyjän luo on helppo tulla avoimin kortein. Sen tietää myös Hannu Kärkkäinen (oik.), jonka kanssa Jarno (vas.) on tehnyt vuosien varrella noin 20 autokauppaa. Kärkkäisen viimeisin hankinta on Pörhötakuu-vaihdokki, Volkswagen Golf -16.


Pörhön Autoliike

Mietitkö auton myymistä, ostamista tai vaihtamista?

Vaivattomimmat autokaupat voit tehdä vaikkapa suoraan kotisohvaltasi. Toimitamme uuden kulkupelisi kotiovellesi 24 h sisällä kaupanteosta ja viemme vanhan luottoratsusi mennessämme etsimään uutta kotia. Jos tallissasi tai pihassasi on ylimääräinen auto, ostamme ja noudamme sen nopeasti sekä vaivattomasti.

Soita minulle tai tule käymään, niin juodaan kahavit. Mietitään sinulle tai perheellesi sopivin ratkaisu –tehdään parhaat kaupat yhdessä:

Jarno Pallari, 020 762 4359, jarno.pallari@porho.fi 


Pörhö Rovaniemi Vaihtoautokeskus

Teollisuustie 25, 96300 Rovaniemi

Avoinna: ma–pe 8–17, la 10–14

Vaihtoautokeskuksen automyynti: 020 762 4350

Vaihde: 020 76244

www.porho.fi/toimipisteet/rovaniemi/porho-rovaniemi-vaihtoautokeskus/ 


PÖRHÖN AUTOLIIKE

Pörhö Rovaniemi on osa Pörhö-ketjua, johon kuuluu 13 autoliikettä. 65-vuotias Pörhön Autoliike on perustettu Torniossa vuonna 1956, ja on siten yksi Suomen vanhimmista toimijoista alalla. Ketjun liikkeet sijaitsevat yhdeksällä paikkakunnalla Lapissa, Kainuussa, Koillismaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Savossa. Pörhön kautta löytää vuoden aikana noin 10 000 autoa omistajansa. Yritys noudattaa ISO 9001 -johtamisen laatustandardia ja ISO 14001 -ympäristöstandardia.

-