Mainos

Jo­kai­nen on ter­ve­tul­lut Osaa­mol­le kes­kus­te­le­maan työ­ti­lan­tees­taan – ”Par­haim­mas­sa ta­pauk­ses­sa löydät et­si­mä­si rat­kai­sut ja oi­val­luk­set jo lyhyen spar­rauk­sen jäl­keen”

Kauppakeskus Rinteenkulmassa sijaitseva Osaamo mahdollistaa työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamisen sekä tarvittavat palvelut yhden luukun periaatteella.

Osaamo ja Likiliike ovat kehitelleet yhteistyössä uuden konseptin Kaamoskeikat, jonka tavoitteena on kannustaa yrittäjiä ja työnhakijoita hyödyntämään modernin työelämän tapoja kaikenlaisien töiden tekemiseen. ”Työn tekeminen on aina arvokasta.”
Osaamo ja Likiliike ovat kehitelleet yhteistyössä uuden konseptin Kaamoskeikat, jonka tavoitteena on kannustaa yrittäjiä ja työnhakijoita hyödyntämään modernin työelämän tapoja kaikenlaisien töiden tekemiseen. ”Työn tekeminen on aina arvokasta.”

Työnhakija tai työnantaja, kaipaatko uusia näkemyksiä ja vaihtoehtoja työelämään?

Osaamo tarjoaa työnhakijan tarpeiden mukaan apua ja vinkkejä sopivan työpaikan löytämiseen, räätälöidyn koulutusratkaisun toteuttamiseen tai yrittäjyyden alkutaipaleelle. Työnantajat taas voivat saada Osaamon kautta yksilöllistä apua mm. osaavan työvoiman rekrytointiin.

– Työhön ja koulutukseen liittyvät asiat hoituvat samalta luukulta kaikenikäisille. Osaamon palvelut on tarkoitettu kaikille yli 30-vuotiaille ja samassa tilassa toimiva Ohjaamo tavoittaa puolestaan kaikki alle 30-vuotiaat, Osaamon projektipäällikkö Joni Minkkinen esittelee toimintaa.

Osaamon toiminta käynnistyi keväällä 2020. Rovaniemen kaupungin työntekijöiden lisäksi paikalla on päivittäin oppilaitosten ja TE-toimiston työntekijöitä sekä sovitusti myös muuta työllisyyttä tukevaa verkostoa, kuten Business Rovaniemi, KELA tai erilaisia hankkeita.

– Osaamolla sparraamme ja autamme ihmisiä tunnistamaan oman osaamisensa ja vahvuutensa. Tämän päivän työelämässä työttömyysjaksot sekä erilaiset siirtymät ja työn tekemisen tavat ovat yhä yleisempiä. Tarkoituksenamme on tuoda esille erilaisia etenemismahdollisuuksia ja auttaa asiakasta löytämään itselleen paras vaihtoehto, työllisyyskoordinaattori Tiina Suopajärvi kertoo.

– Nykypäivänä asiakkaalla voi tulla myös tietoähky, sillä informaatiota löytyy laajalti eri kanavista. Me Osaamolla olemme kuitenkin pureskelleet ja käsitelleet tarvittavan tiedon hakijalle helposti hyödynnettäväksi.

Osaamolla palvelevat päivittäin TE-palveluiden, Rovaniemen kaupungin, Lapin yliopiston, Lapin AMK:n ja Lapin koulutuskeskus REDU:n työntekijät.
Osaamolla palvelevat päivittäin TE-palveluiden, Rovaniemen kaupungin, Lapin yliopiston, Lapin AMK:n ja Lapin koulutuskeskus REDU:n työntekijät.

Koulutusvaihtoehtojen ja koulutuksen erilaisten rahoitusvaihtoehtojen löytämisessä auttavat erityisesti Lapin yliopiston, Lapin AMK:n, Lapin koulutuskeskus REDU:n ja TE-toimiston työntekijät.

– Yksi yleisimmistä kohtaannon haasteista on se, että työnhakijan osaaminen ei aivan vastaa työnantajan toiveita. Useimmille voi tulla yllätyksenä kuinka paljon erilaisia mahdollisuuksia koulutuksen saralta löytyy ja miten hyvin ne ovat räätälöitävissä jokaisen yksilölliseen tilanteeseen. Parhaimmillaan räätälöintiin osallistuvat sekä tuleva työntekijä että tuleva työnantaja yhdessä, työllisyyskoordinaattori Heikki Pantsar ja projektisuunnittelija Mira Hyväri toteavat.

Kaamoskeikat-konseptin synty

Yksi hyvä ja konkreettinen esimerkki Osaamon toiminnasta on Likiliikkeen ja eri työllisyystoimijoiden yhteispuristuksessa kehitetty Kaamoskeikat-kampanja, joka pyörähtää käyntiin näillä näppäimillä.

– Haastavan alkuvuoden jälkeen paikalliset yrittäjät kamppailevat yritystensä kanssa ja ovat joutuneet joko lomauttamaan työntekijöitään tai eivät vain kykene rekrytoimaan ihmisiä lisää. Kuitenkin työkuormaa on ja sitä voisi jakaa muillekin, Likiliike-päällikkö Marika Tiikkaja avaa tilannetta.

– Lähdimme ratkomaan tätä yhdessä Omapajan Merja Koistisen kanssa ja heittelimme ideoita puolin ja toisin. Saimme iloksemme mukaan myös Osaamon porukan, jonka kanssa lopulta päädyimme Kaamoskeikat-konseptin syntyyn.

Kaamoskeikkojen tarkoituksena on tarjota ihmisille mahdollisimman helppo tapa työpanoksensa myymiseen yrittäjille. Nopea, yksinkertainen ja helposti opetettava työkeikka voi olla lähes mitä vain, esimerkiksi rullakoiden purkaminen varastolla tai toimistonsiivous. Keikan tekijä ja tarjoaja sopivat työstä ja sen hinnasta.

– Yrittäjät voivat ilmoittaa keikoista osoitteessa www.kaamoskeikat.fi. Koen, että tämä on hieno tapa saada työntekijät ja työnantajat kohtaamaan toisensa. Sitähän ei koskaan tiedä, jos näistä keikoista poikisi jotain myös jatkossa, Tiikkaja heittää idean ilmoille.

-

Osaamo on kohtaamispaikka ja palvelupiste työnhakijoille ja työnantajille. Tarjoamme palveluita työnhakuun, koulutukseen, rekrytointiin ja yrittäjyyteen.

Osaamo toimii ESR-hankkeena, jonka toimintaa rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hankkeen päätoteuttaja on Rovaniemen kaupunki ja osatoteuttajia Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä.

Sijainti: Kauppakeskus Rinteenkulma, 2 krs.

Osoite: Koskikatu 25, 96200 Rovaniemi

Aukioloajat: ma-pe klo 10-16

Puhelin: 050 448 8086

Email: osaamo@rovaniemi.fi

Verkkosivut >>

Hyödylliset linkit:

Palvelut työnhakijoille >>

Rekrytointi- ja yrityspalvelut >>

Osaamon Facebook-sivut >>

TE-palvelut >>

Business Rovaniemi >>