Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Tilaajille

Joh­ta­vat­ko jäljet ko­ro­na­ra­joi­tuk­siin? Työt­tö­myys jämähti poik­keuk­sel­li­sen kor­keak­si yhdessä osassa Suomea

Koronarajoitusten vaikutukset työttömyyden lisääntymiseen ovat olleet pääkaupunkiseudulla muuta maata pysyvämpiä. Akavan pääekonomisti Pasi Sorjosen mukaan Uusimaa olisi voinut tarvita rahallista tukea muita alueita enemmän.

Pasi Sorjonen arvioi, että tiukat koronarajoitukset vaikuttavat pääkaupunkiseudun korkeaan työttömyyteen.
Pasi Sorjonen arvioi, että tiukat koronarajoitukset vaikuttavat pääkaupunkiseudun korkeaan työttömyyteen.
Kuva: Mauri Ratilainen

Koronavirusepidemia näyttää kurittaneen työllisyyttä Uudellamaalla muuta Suomea rankemmin. Tämä käy ilmi työ- ja elinkeinoministeriön lukuihin perustuvasta Akava Worksin selvityksestä. Tämän vuoden osalta käytettävissä ovat kolmen ensimmäisen kuukauden tiedot, ja luvuissa ovat mukana lomautetut.

Korkeasti koulutettujen Akavan ajatuspaja kävi läpi kevään työllisyysluvut maakunnittain ja vertasi niitä aiempiin vuosiin. Selvityksen perusteella Uusimaa erottuu selvästi kaikista muista maakunnista. Se on ainoa alue, jossa työllisyys on nyt huonompi kuin kyseisen maakunnan edellisessä työttömyyshuipussa. Uudenmaan edellinen työttömyyshuippu oli vuonna 2016. Uudellamaalla on nyt vailla työtä vajaat 20 000 henkilöä enemmän kuin tuolloin.