Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Joh­ta­mis­osaa­mi­sen ke­hit­tä­mis­tä poh­joi­ses­sa

Näkökulma

Johtaminen ja sen osaaminen on keskeinen lähtökohta ja aihe puhuttaessa yritysten ja organisaatioiden menestymisestä. Usein näiden kahden asian välille, johtaminen ja yrityksen menestys, voidaan laittaa yhtäläisyysmerkki. Hyvä johtaminen johtaa yritysten ja organisaatioiden kokonaisvaltaiseen menestymiseen.

Mitä johtamisosaaminen on ja miten sitä kehitetään? Kyseessä on laaja kokonaisuus, jonka osa-alueiden tarkka tunnistaminen tai mittaaminen on vaikeaa. Johtamisosaamisen kehittämisessä on tärkeää haastaa yrityksen tai organisaation yksittäinen johtaja (tai koko yritys/ organisaatio) pohtimaan johtamisosaamista ja käynnistämään toimia sen kehittämiseksi. Yhteinen keskustelu ja pohdinta voivat lisätä osaamisen jakamista ja tuottaa uusia yhteisiä avauksia.

Myös lappilaisissa yrityksissä ja organisaatioissa keskustellaan paljon johtajuudesta ja sen kehittämisestä. Erityisesti mikro- ja pk-yritysten johtamisella on haasteita hyödyntää toimintaympäristön muutoksia. Muutokset liittyvät muun muassa digitalisaatioon, etätyön johtamiseen, kansainväliseen työvoimaan ja kestävän kehityksen vaatimuksiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.