Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Joh­taa­ko Taliban mi­nis­te­riö­tä?

Olemme saaneet viime aikoina todeta toistamiseen sosiaali- ja terveysministeriön toimien herättävän keskustelua ministeriön antamien lausuntojen ja päätösten järkevyydestä. Oli kyse kuntavaalien siirtämiseen johtaneista stm:n tulkinnoista tai lausunnoista, joita ministeriö tilaa käyttääkseen ministerin/ministeriön ajatusten läpiviemiseen lainsäädännössä.

Tästä esimerkkinä on uutisointi, jonka mukaan "hallituksen sisältä arvostellaankin Kiurua ja stm:tä siitä, että ne käyttävät lausunnonantajien arvioita hyväkseen vain valikoidusti..." Tällä perusteella voimmekin perustellusti kysyä, johtaako Taliban ministeriötä? Käydessämme stm:ssä, kun Paula Risikko oli ministerinä (2011-2014), hänkin jakoi huolensa stm:n toiminnasta todeten: "Tärkein tehtäväni on pitää tämän talon Talibanit kurissa".

Olemme ison ja vakavan ongelman äärellä jonka olemme tunnistaneet jo pitkään. Siksi ravintola- ja hotelliala vaatiikin alan raskaan sääntelyn siirtämistä työ- ja elinkeinoministeriön alaisuuteen pois stm:ltä, jotta alan toiminta- ja työllistämisedellytykset turvataan ja erittäin työllistävää ravintola-alaa voitaisiin kehittää elinkeinona elinkeinojen joukossa – toisin kuin ministeri Kiurun johtamassa stm:ssä, jossa myös ravintola-alalla tehdään vain sosiaali- ja virkamiespolitiikkaa työllisyys- ja elinkeinopolitiikan sijaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.