Mielipide

Jesse Pinkmanin tarina jatkuu Breaking Badin jatko-osassa, mutta rimoja ei ylitetä

-
Kuva: Kevät Sieppi
Elokuva

4/5

Vince Gilligan: El Camino: Breaking Bad -elokuva
Sony, 2019

Vince Gilliganin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva El Camino on jatkoa paljon pidetylle tv-sarja Breaking Badille. Kyseinen sarja on julkaistu vuosina 2008–2013 ja se on voittanut lukuisia palkintoja, joten jatko on ehdottomasti tervetullutta. Breaking Bad kertoo syöpää sairastavasta kemianopettaja Walter Whitesta (Bryan Cranston), joka päätyy tekemään metamfetamiinia entisen oppilaansa Jesse Pinkmanin (Aaron Paul) kanssa.

Pinkman tuntee katukaupan ja White kemian, menestys alalla on väistämätön.

Monien vastoinkäymisten ja dramaattisen lopun jälkeen Pinkmanin kohtalona on ajaa El Camino merkkisellä autolla pakoon. Nyt kuusi vuotta myöhemmin auton nimikkoelokuva jatkaa sarjan loppukohtauksesta. Elokuva käsittelee Pinkmanin elämää sarjan jälkeen, mutta elokuvaa ei voi avata liikaa paljastamatta sarjan juonta.

Leffa on loistava jatko. Siinä on ajateltu myös katsojia, joilla sarjan katsomisesta on useampia vuosia, sillä se palaa usein tärkeisiin hetkiin.

Elokuva myös kunnioittaa sarjan tapaa tuoda rikosdraamaan komediaa mukaan.

Periaatteessa leffan voi katsoa ilman, että on katsonut Breaking Badia, mutta oikeuksiinsa se pääse luonnollisesti vasta, kun sarjan kautta tuntee hahmot ja tietää, mistä on kyse. Yhteenvetona hyvin toteutettu elokuva ja loistava jatko-osa legendaariselle sarjalle. Mitään valtavaa riman ylitystä ei kuitenkaan tapahtunut.