Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Jät­tä­kää Jari Sil­lan­pää rauhaan

Milloin lehdistö aikoo lopettaa väärien tietojen levittämisen? On kyse kuvista, eikä muusta.

Kukaan ei varmaan, emme me Jari-fanitkaan, hyväksy hänen tekojaan viime vuosikymmenellä. Jari pyysi Huomenta Suomi-lähetyksessä nöyrästi anteeksi. Eikö vihdoin olisi korkea aika antaa anteeksi hänen kuusi vuotta sitten tekemänsä hölmöilyt ja antaa hänen esiintyä suunnitelmiensa mukaan?

Kukaan ei ole muistavinaan kaikkea sitä suurta ja ihanaa, jota Jari on tarjonnut meille vuodesta 1995 lähtien livenä tai televisiossa. Siitä ei enää puhuta tai kirjoiteta. Artistikollegat vaikenevat, harva uskaltaa tukea Jaria oman suosion menettämisen pelosta.

Jari Sillanpää on joka vuosi tehnyt upeita, loisteliaita konserttikiertueita Suomea ristin rastin. Hän on laulanut pienemmissä ja suuremmissa kirkoissa, kuten Tampereen ja Helsingin tuomiokirkossa, Helsingin Johanneksen kirkossa, Kallion kirkossa sekä viimeksi joulukuussa 2022 Helsingin Vanhassa kirkossa.

Onnistuneita suosittuja esiintymisiä ulkomaillakin riittää. Jari on neljä kertaa viihdyttänyt ruotsinsuomalaisia Tukholman Konserttitalossa. Hän on monta kertaa yhdistänyt fanimatkoja Fuengirolaan ja konserttejaan Palacio de la Paz'issa. Joulukuussa 2011 Jari ja AiA-lauluryhmä konsertoivat Tukholman Oscarin kirkossa ja Lontoon Southwark Cathedralissa.

Jari Sillanpään kaltaista laulajaa ei Suomessa ole, eikä tule. Häntä on ylistetty, kehuttu, palkittu ja rakastettu. Onko meillä varaa kohdella häntä kuin suurta rikollista ja menettää hänet?

Miksi tietyillä ihmisillä on oikeus ja valta estää järkeviä aikuisia menemästä konserttiin? Onko tämä demokratiaa? Ne, jotka eivät voi sietää Jaria, pysyköön kotonaan!