Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

mainos : Syys­mark­ki­na­tar­jous, Lapin Kansa Digi 2,99 €/viik­ko. Tilaa tästä.

Jat­kuu­ko RoPS:n tap­pio­ton putki ko­ti­pe­lis­sä – nuo­res­sa ja näl­käi­ses­sä ryh­mäs­sä on po­ten­tiaa­lia edel­leen jopa sar­ja­nou­suun

Simo Roiha on hurjassa maalintekovireessä. Parin viikon takaisessa Jippo-ottelussa Roiha pääsi juhlimaan maalia kaksi kertaa.
Simo Roiha on hurjassa maalintekovireessä. Parin viikon takaisessa Jippo-ottelussa Roiha pääsi juhlimaan maalia kaksi kertaa.
Kuva: Pekka Aho

Ykkönen jatkuu historiallisen tasaisena. RoPS on sarjataulukossa toisella sijalla, vain pinnan keulasta – toisaalta sijaan seitsemän ja alempaan loppusarjaan ja samalla raastavaan putoamiskamppailuun suistumiseen on matkaa vain viisi pinnaa. Toki sarjakärki Gnistan on pelannut kaksi matsia napapiirin ylpeyttä vähemmän.

RoPS on yksi sarjan parhaiten valmennettuja joukkueita, ja päävalmentaja Mikko Mannila on todellakin näyttänyt kykynsä. Nuoressa ja nälkäisessä ryhmässä on potentiaalia edelleen jopa sarjanousuun.

Ylipäätään Ykkösen historia on osoittanut sarjassa menestymisen vaativan nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Esimerkiksi erittäin nimekäs, täynnä Veikkausliiga-kokemusta oleva Kokkolan Pallo-Veikot pelaa haluttomasti ja mauttomasti, ilman voittamiseen tarvittavaa kiimaa ja makaakin sarjataulukossa jumbosijalla.

RoPSin peli on uomissaan. Simo Roiha on löytänyt maalijyvänsä Mannilan muokattua pelitapaa suoraviivaiselle hyökkääjälle paremmin sopivaksi. Srdan Vujaklija palailee sairastuvalta kehiin, joten hyökkäysosasto on kunnossa.

Ainoa suurempi huolenaihe on maalivahti Miikka Mujusen jatkuvasti epävarmat otteet. Mujunen tekee muutamia loistotorjuntoja per peli, mutta aivan liian usein tilanteet ylipäätään syntyvät hänen oman koomailunsa seurauksena.

Toppari Jonathan Vervoortin lähtö oli menetys – mies oli liian hyvä Suomen Ykköseen. Jalat vaivasivat, mutta olikohan ne lopullinen syy lähtöön?

Tiettävästi pitkän linjan ammattilainen ei ollut kovin tyytyväinen oloonsa Rovaniemellä. Anderlecht-kasvatti koki varmasti olevansa hieman liian pienissä ympyröissä – ei hän olisi ilman koronamyllerrystä koskaan RoPSiin ajautunutkaan. Euroopan sarjat avautuvat jälleen, palkkoja maksetaan taas ja korona hellittää otettaan viimein – kuinkahan paljon nämä seikat vaikuttivat kapteenin lähtöön?

Keskiviikkona kylään saapuva porilainen Musan Salama on mielenkiintoinen joukkue. ”Valkoiset Tiikerit” löivät toukokuussa RoPSin kotonaan 3-1. Koko kauden nyt sijalla neljä olevat porilaiset ovat vetäneet hieman yläkanttiin odotuksiin nähden. Lauantaina Salama kaatui Gnistanin isäntänä.

RoPS on pelannut nyt jo kuusi tappiotonta ottelua putkeen. Simo Roiha on tulittanut viidessä pelissä hurjat seitsemän kaappia. Isännät ovat suosikkeja!

Markku Saukon veikkaus ottelun lopputuloksesta: 2-0, 2-1.

RoPS-Musan Salama (Pori), miesten Ykkösen ottelu ke 28.7. klo 18.30 Keskuskentällä.