kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

Lapin Kansa Live: Vuoden suurin voi­mis­te­lu­ta­pah­tu­ma käyn­nis­tyy toden teolla per­jan­tai­aa­mu­na – seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä suorana täältä

pääkirjoitus: Orpon hal­li­tuk­sen esteet ovat kaa­tu­neet yksi toi­sen­sa jälkeen ja ohjelma on viittä vaille valmis – var­si­nai­nen kes­tä­vyys­tes­ti on silti edessä päin

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jär­jes­tö tukee Lapin ku­va­tai­de­ken­tän elin­voi­mai­suut­ta

Lapin taiteilijaseurassa 2021 on huippuvuosi. Lähes puolet jäsenistämme, 60 taiteilijaa 130:stä, on osallistunut johonkin ryhmänäyttelyistämme tai pitänyt omansa näyttelytilassa, jonka näyttelytuotannosta vastaamme. Yhteensä taiteilijoille tarjottuja näyttelytilaisuuksia on tänä vuonna 93. Taideyleisölle tämä on tarkoittanut mahdollisuuksia nähdä Lapin kuvataidetta.

Näyttelyitämme löytyy Korundin Kitchen & Cafésta, Rovaniemen teatterista ja Ravintola Nabosta. Ryhmänäyttelyjä ovat tänä vuonna olleet muun muassa Kuvataideviikot ja Wiping the Ice-Cream Off Your Face. Kaikista näistä muodostui 93 näyttelytilaisuutta, kun vertailuluku on yleensä ollut 40–60 viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lukuun ei lasketa näyttelyjä, joista taitelijat maksavat näyttelyvuokraa Napassa, Studio Mustanapassa ja Galleria Kellokkaassa, eikä taidelainaamonäyttelyitä Napassa ja Kemin taidemuseon MeriNapassa.

Taiteilijoille koronavuodet eivät ole huippuvuosia. Suomen taiteilijaseuran mukaan 80 prosenttia kuvataiteilijoista on kärsinyt tulonmenetyksistä, kun teosmyynti sekä opetus- ja tilaustyöt ovat notkahtaneet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.