kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jär­jes­tö tukee Lapin ku­va­tai­de­ken­tän elin­voi­mai­suut­ta

Lapin taiteilijaseurassa 2021 on huippuvuosi. Lähes puolet jäsenistämme, 60 taiteilijaa 130:stä, on osallistunut johonkin ryhmänäyttelyistämme tai pitänyt omansa näyttelytilassa, jonka näyttelytuotannosta vastaamme. Yhteensä taiteilijoille tarjottuja näyttelytilaisuuksia on tänä vuonna 93. Taideyleisölle tämä on tarkoittanut mahdollisuuksia nähdä Lapin kuvataidetta.

Näyttelyitämme löytyy Korundin Kitchen & Cafésta, Rovaniemen teatterista ja Ravintola Nabosta. Ryhmänäyttelyjä ovat tänä vuonna olleet muun muassa Kuvataideviikot ja Wiping the Ice-Cream Off Your Face. Kaikista näistä muodostui 93 näyttelytilaisuutta, kun vertailuluku on yleensä ollut 40–60 viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lukuun ei lasketa näyttelyjä, joista taitelijat maksavat näyttelyvuokraa Napassa, Studio Mustanapassa ja Galleria Kellokkaassa, eikä taidelainaamonäyttelyitä Napassa ja Kemin taidemuseon MeriNapassa.