Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Jäihin upon­nei­ta pe­las­tet­tiin Hel­sin­gis­sä ja Pyh­tääl­lä – me­ri­var­tios­to ke­hot­taa vaih­ta­maan jäällä liik­ku­mi­sen ve­nei­lyyn

Helsinki

Heikkoihin jäihin uponneita on pelastettu tänään muun muassa Helsingissä ja Pyhtäällä.

Helsingissä Vuosaaressa pelastettiin veden varasta hiihtäjä aamulla hieman ennen kymmentä. Jäihin uppoamisen oli havainnut läheisen kerrostalon asukas, joka ilmoitti tapauksesta hätäkeskukseen.

Suomenlahden merivartioston meripelastusjohtaja Tommi Karpin mukaan hiihtäjä oli ollut pelastettaessa kylmettynyt, mutta muuten hyväkuntoinen. Hänet toimitettiin hoitoon Meilahden sairaalaan.

Merivartiostolla oli vastaavanlainen pelastustehtävä aamulla myös Pyhtäällä hieman seitsemän jälkeen. Tuolloin veden varaan oli joutunut jäällä kävelemässä ollut henkilö. Kymenlaakson pelastuslaitoksen pintapelastajat nostivat ylös jäihin uponneen. Hänet toimitettiin hoitoon Kymenlaakson keskussairaalaan.

Suomenlahden merivartiosto muistuttaa, ettei jäälle enää kannata mennä.

– Saimme juuri valokuvan Helsingin edustalta, kun siellä mennään jo purjeveneillä. Kyllä se alkaa olla jo vene, millä tuolla kannattaa liikkua, jäät ovat jo niin huonossa kunnossa, Karppi toteaa STT:lle.