Virusmuunnos: Hal­li­tus kieltää maa­han­tu­lon seit­se­mäs­tä ete­läi­sen Afrikan maasta – Suomen kan­sa­lai­set ja Suo­mes­sa va­ki­nai­ses­ti asuvat saavat aina palata

Maanjäristykset: Utsjoen tä­räh­te­lyt var­mis­tui­vat maan­jä­ris­tyk­sek­si –  jä­ris­tys­kes­kus oli Norjan puo­lel­la 13,6 ki­lo­met­rin sy­vyy­des­sä

Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

J. Rin­ta-Joup­pi au­kai­see au­to­liik­keen Ke­min­maa­han tam­mi­kuus­sa

Seinäjoella pääpaikkaansa pitävä J. Rinta-Jouppi avaa ensimmäisen autoliikkeensä Pohjois-Suomeen, kun Keminmaan liike aukeaa ensi vuoden tammikuussa. Sopivat vuokratilat löytyivät Niemelän Auton käytössä aikaisemmin olleesta liikerakennuksesta Keminmaan teollisuusalueelta. Haussa on aluksi neljä työntekijää.

– Avaamme liikkeen tammikuun aikana. Vielä niin on moni asia auki, että tarkkaa avaamispäivää on mahdoton sanoa vielä tässä vaiheessa. Vielä emme ole palkanneet yhtään työntekijää ja tässä on vielä joulu ja uusivuosi välissä, J. Rinta-Joupin kehitysjohtaja Harri Paavola sanoo.

Keminmaan autoliikkeeseen tulee myyntiin pelkästään käytettyjä autoja. Paikkakunnan varaston suuruudeksi tulee sata autoa, mutta myyjien käytössä on ketjun koko yli 3 000 käytetyn auton valikoima.

J. Rinta-Joupin perusti Jarmo Rinta-Jouppi vuonna 1987 Seinäjoelle. Yrityksen toimitusjohtajana toimii nykyään hänen poikansa Juha Rinta-Jouppi. Liikkeitä on ketjulla kaikkiaan viisitoista ympäri Suomea, kun Keminmaassa ovet aukeavat tammikuussa. Ketjun pohjoisimmat liikkeet ovat olleet aikaisemmin Kuopiossa ja Seinäjoella.

– Meillä on paljon asiakkaita Pohjois-Suomessa. Lyhennämme välimatkaa asiakkaisiin tulemalla Keminmaahan. Tulemme sinne luottavaisin mielin. Uskomme, että meilläkin on sinne jotain annettavaa autonostajille, kehitysjohtaja Paavola kertoo.

Hän pitää hyvänä sitä, että Keminmaan teollisuusalueella on paljon muitakin autoliikkeitä, sillä se houkuttelee asiakkaita.